Sportovní vzduchový filtr
Moderátor: Moderátoři
Sportovní vzduchový filtr
Ahoj kluci,
mám takový "problém". Na své auto opel vectra b 2.0i jsem si dal místo originálního vzduchového filtru sportovní konusový filtr. Vše je v pohodě, má to pěkný zvuk při vysokých otáčkách, ale když motor jede na volnoběch tak to z ní jako diesel. Když stojím na parkovišti a výjdu z auta, tak to je fakt zvuk jako by v tom motoru někdo chrochtal. Když jsem tam vrátil zase orginál zvuk zmizel a motor měl zase klasický tichá chod. Máte někdo podobný problém ne zkušenost ?
mám takový "problém". Na své auto opel vectra b 2.0i jsem si dal místo originálního vzduchového filtru sportovní konusový filtr. Vše je v pohodě, má to pěkný zvuk při vysokých otáčkách, ale když motor jede na volnoběch tak to z ní jako diesel. Když stojím na parkovišti a výjdu z auta, tak to je fakt zvuk jako by v tom motoru někdo chrochtal. Když jsem tam vrátil zase orginál zvuk zmizel a motor měl zase klasický tichá chod. Máte někdo podobný problém ne zkušenost ?
- Reklama
Re: Sportovní vzduchový filtr
Nevím, tyhle věci nepoužívám, ale hlavně je dobré ten kónus odstínit od motoru, aby nenasával horký vzduch a taky jej udržovat vlhký tím spec. zvlhčovadlem, aby vůbec zachytával vzdušný sajrajt, bo jen tak suchý filtr (kónus) je na nic... A to chrochtání, myslím, způsobuje vzduch procházející filtrem...
W124 E320 R6 Coupé 1994
jak píše kolega je to tím sportovním filtrem já jich už pár s aut vyhodil sou řidší a do motoru přes ně prochází víc bordelu a na výkonu to znát neni já je beru jako vyhození peněz
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
Mno, zcela upřímně - já mám naprosto stejný názor, tyhle kónusy jsou jen zvukový placebo a zasajrajtěj sání, váhu vzduchu a potažmo i motor, ale nechtěl jsem hned po ránu kazit pipasovi radost... Ty filtry jsou řídký, takže akorát propouštějí víc vzduchu a pak to může chrochtat - pokud vyndáš origo filtr z airboxu nebo od něj odpojíš hadici sání a nastartuješ, bude ti to chrochtat taky, schválně to můžeš zkusit, aby ses přesvědčil na vlastní uši... To, že má motor "sportovnější" zvuk, je jediný výsledek použití kónusu...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Vůbec jste mi nezkazili náladu po ránu . Já to tam akorát zkoušel dát minulé léto a zajímalo mě to proč to dělá takový bordel. Jinak celou dobu tam mám origo. Ale mám spíše v plánu koupit přímo vložku do airboxu od K&N.
To už je trochu moudřejší, nebude to brát horkej vzduch od motoru, což je základní předpoklad správné funkce. Nicméně i tak vlhčit, vlhčit a vlhčit...
W124 E320 R6 Coupé 1994
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
a určitě si připlatit za prověřenou značku Green, K&N ja mam vložku K&N a každejch 15tis vyperu vysuším a naimpregnuju
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.
A vnímáš nějaký rozdíl mezi origo a tím K+N filtrem v airboxu, Miro...?
W124 E320 R6 Coupé 1994
Když už jsme u toho výkonu. Jaká je nejsnažší cesta k hardwarovému zvýšení výkonu? Tak filtr si tedy škrtám... dále zbývá vejfuk (tomu moc nevěřím a nechci aby mi auto dělalo kravál, což ty sportovní většinou dělají)... pak co? Dejme tomu, že mám 15 tisíc a chci víc koníků aby mi to nezničilo motor...
A věci jako swap nepište
A věci jako swap nepište
Vectra 1.9 gts 110 KW na 18kách
15000 do pokladničky a šetřit na silnější auto. To je nejsnadnější cesta k "hardwarovému" zvýšení výkonu-opravdu. Jinak tomu výfuku věř,jenže výfuk nejsou tlumiče. Výfuk začíná u motoru...
Jo a v jednom díle něco podobného zkoušeli,různé úpravy atd. Co myslíš,že mělo největší vliv na zrychlení? Snížení hmotnosti. Takže zadní sedačky a všechno nepotřebné ven
Jo a v jednom díle něco podobného zkoušeli,různé úpravy atd. Co myslíš,že mělo největší vliv na zrychlení? Snížení hmotnosti. Takže zadní sedačky a všechno nepotřebné ven
Vectra B,Z18XE,LPG,Diagnostika OP-COM+LPG Stag4