Vectra B 2.0 16v 1996

Ukažte ostatním vaše auto

Moderátor: Moderátoři

h4nz3k

Vectra B 2.0 16v 1996

Příspěvek od h4nz3k »

Ahoj pánové chtěl bych se s vámi podělit o svou Vectru.

Koupena po prvním majiteli, najeto měla necelých 142 000km, na plecháčích se zimníma kolama. Prodejcem prodáváno jako auto na náhradní díly... :lol:

Výbava:
ABS
Centrál
El.okna vepředu
El.zrcátka
Rádio CDR500

Stav při koupi:
Uvolněná palubní deska
Odlepená výztuha ve střeše
Centrál pořádně nefungoval
Mlátila zadní náprava
Orezlé zadní lemy
Na podvozku nebyla nějaká viditelná rozsáhlá koroze - buď dobře opraveno nebo tam prostě není... :)
Rozvody na hranici životnosti
Prasklé žárovky na středovém tunelu
Prasklá žárovka v přístrojovce

Auto je teď ve fázi uvedení všech věcí do funkčního stavu, pořád se mi nedaří odstranit příčinu mlácení v zadní nápravě, zatím vyměněny 2 silentbloky, bude se pokračovat s dalšími a zdá se mi, že zadní náprava i poměrně dost plave, byl jsem na měření tlumičů, nejsou úplně ok ale ani rozbité.

Jedinou úpravou je zatím výměna vnitřních kliček dveří za chromované - když už jsem tam musel kvůli centrálu tak jsem to vzal při jednom... :)

V plánu mám dodělání el.stahování i pro zadní okna(na to si zatím moc netroufám, o elektrice nevím nic a manuálně jsem poměrně dost levej a navíc nemám pořádný nářadí... :)) + zatmavení všech oken a možná polepy sloupků, aby to splynulo. Líbil by se mi tempomat, ale to prý je taky nějaký složitější pro benzinový motor, tak ještě uvidím, musím načíst. Úpravy na karoserii taky zvažuju, líbí se mi i500 předface, ale nevím jak moc složité je sehnat díly na tyhle modely, co vím tak Zender je hodně problém sehnat, jak je to s i500 netuším..? + poface zadek, případně jen zatmavené přeface lampy. Uvažuju o pořízení koženého interiéru.. Na větší kola zatím nejsou peníze, proto jsem sehnal aspoň tyhle origo, ale jsou strašně utopený v podbězích... :)

Co se mi na autě líbí:
Auto jako takové, Béčko se mi vždycky líbilo
Naprosté ticho při jízdě po dálnici
Dostatek výkonu při jakékoliv situaci - oproti Astře 1.6 co jsem měl předtím je to obrovský rozdíl.. :)
Spotřeba - čekal jsem okolo 10l, zprvu tak i jezdila, po rozvodech jezdím za 7,5 průměr; táta na dlouhé trasy 6,3...

Co se mi nelíbí:
Čalounění interéru - ta barevná kombinace je příšerná... :)
Nemá 6st. převodovku... :)
Zpětná zrcátka - dozadu prostě není vidět

Tady pár fotek(nic moc kvalita, jenom mobil):
Obrázek
Obrázek
Obrázek

EDIT:
Začínám zjišťovat informace ohledně zástavby el. stahování zadních oken a našel jsem v autě toto:
Obrázek
Znamená to, že je v autě natažená kabeláž pro okna do sloupku?
Reklama

m.artty
Kontaktovat uživatele:

Re: Vectra B 2.0 16v 1996

Příspěvek od m.artty »

Co tam máš za pneumatiky? Mají nějakej vysokej profil ne? Jinak hezky zachovalý kousek, asi bych do toho zbytečně moc nevrtal a snažil se o to, aby zůstala pěkná ;)
Opel Kadett GSi cabrio ---> Obrázek

Opel Astra 1,7 TD ---> Obrázek
plazivec

Příspěvek od plazivec »

Nerad tě zklamu, ale ty dva konektory jsou jen k vypínačům předních oken. Pokud by jsi oddělal ten plast kolem řadící páky, tak by jsi zjistil, že jeden konektor je na řidičovo okno a druhý na spolujezdcovo. Aspoň tak to mám já.
h4nz3k

Příspěvek od h4nz3k »

M.artty: pneu dojizdim zimni 195/65.. chut na vrtani se v tom me prepadne vzdycky kdyz na netu narazim na fotku i500, jinak si rikam to samy co ty...:)
Plazivec: no ale do tehhle konektoru by se mely zapojovat i ty 4-tlacitkovy ovladace ne? Pac na dalsi 2 konektory pro ovladani zadnich oken uz tam nejak neni ani moc mista...
m.artty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Podle fotky jsem to tipoval na nějaký jiný rozměr (třeba 215/65)...
Opel Kadett GSi cabrio ---> Obrázek

Opel Astra 1,7 TD ---> Obrázek
honzina

Příspěvek od honzina »

mláceni zadní nápravy většinou bývá vybité uloženi stabilizátoru a plavaní spatné hydropouzdra v zadních ramenech
astra j sportstourer 1.6sidi turbo
corsa d a12xer
ex zafira B a17dtr
ex astra H z17dth
ex corsa B x10xe
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

195/65R15 - pohodlný bačkůrky, v šířce 205 je na Omče jezdím taky... :) Na i500 se vykašli, nech ji takhle zachovalou a jen poctivě udržuj a užívej si to... 8-)
W124 E320 R6 Coupé 1994
ZDENDA1

Příspěvek od ZDENDA1 »

hezký auto si z té Vectry udělal ;)
CZECH TRUCK TEAM

Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
h4nz3k

Příspěvek od h4nz3k »

Díky chlapi, pár much tam ještě je, hlavně zadní lemy jsou na pytel udělaný, dělal jsem to sám, z fotek to není moc poznat, ale moc se mi to nepovedlo a už to začíná zase reznou, přijdou převařit od profíka... :oops:

Dám na vás a na i500 repliku se vyprdnu, udělám jenom ty comfort edition úpravy... :)
ksindl

Příspěvek od ksindl »

jak to je tedy s těmi elektrickými okny? právě jsem sehnal zadnní stahovačky za pár korun a přemejšlím jak to je s elektrikou... někde se píše že to je nachystany a někde se píše že není, když jsem se díval na ten ovladač kolem řadící páky pro 4 el. okna tak ten má taky jen 2 konektory... v čem se teda lišila ta kabeláž, popřípadě nevíte někdo kde to je natáhnuty?
Odpovědět

Zpět na „Vaše auta / Club cars“