Moje "fotrkára" Astra F Caravan X20XEV LPG
Moderátor: Moderátoři
-
Moje "fotrkára" Astra F Caravan X20XEV LPG
Zdravím,
23.5.2014 jsem koupil na Aukru tohle auto... chtěl jsem kombíka za pár korun, diesel nebo LPG a nechtěl jsem Felicii... několik měsíců jsem vybíral, až mi do oka padly tři auta.
Astra F, Vectra B a Daewoo Nubira. Nakonec to vyhrála Astra, protože byla za pár korun (12500Kč).
Motor to má X20XEV a LPG do sání... z výbavy el. zrcátka, přední okna v elektrice, klimu (zatím nefunkční), ABS (taky nejde), tažné a centrál.
Auto je obouchané ze všech stran a orezlé, ale nic není skrz.
Tady už je foto po přivezení domů
Při koupi mi chlapík říkal, že to má prasklé svody a že to při jízdě po městě smrdí vevnitř.
Tak jsem se na to doma kouknul a svody to nejspíš nejsou
Provizorně opraveno
Airbox byl úplně rozštípaný a filtr tam ani nemusel být
Chtěl jsem koupit nový airbox, ale nikdo mi dlouho neodpovídal na inzerát a tak jsem se rozhodl pro montáž sportovního filtru, který jsem měl doma.
Jenže jsem k němu neměl hadice a na netu byly všechny drahé. Zajel jsem do Obi, tam jsem koupil jedno koleno a jednu odpadní trubku o průměru 75mm a všechno to s trochou silikonu hezky sedlo
Čínská kopie HKS za 350Kč z ebay
Zvuk na volnoběh to má jak Mustang
Koleno na váhu sedlo jak prdel na hrnec
Drží to hodně dobře, ale pro jistotu ho ještě utěsním silikonem.
Při montáži jsem zjistil, že váze "něco" chybí
Takže musím koupit novou...
To je zatím vše
23.5.2014 jsem koupil na Aukru tohle auto... chtěl jsem kombíka za pár korun, diesel nebo LPG a nechtěl jsem Felicii... několik měsíců jsem vybíral, až mi do oka padly tři auta.
Astra F, Vectra B a Daewoo Nubira. Nakonec to vyhrála Astra, protože byla za pár korun (12500Kč).
Motor to má X20XEV a LPG do sání... z výbavy el. zrcátka, přední okna v elektrice, klimu (zatím nefunkční), ABS (taky nejde), tažné a centrál.
Auto je obouchané ze všech stran a orezlé, ale nic není skrz.
Tady už je foto po přivezení domů
Při koupi mi chlapík říkal, že to má prasklé svody a že to při jízdě po městě smrdí vevnitř.
Tak jsem se na to doma kouknul a svody to nejspíš nejsou
Provizorně opraveno
Airbox byl úplně rozštípaný a filtr tam ani nemusel být
Chtěl jsem koupit nový airbox, ale nikdo mi dlouho neodpovídal na inzerát a tak jsem se rozhodl pro montáž sportovního filtru, který jsem měl doma.
Jenže jsem k němu neměl hadice a na netu byly všechny drahé. Zajel jsem do Obi, tam jsem koupil jedno koleno a jednu odpadní trubku o průměru 75mm a všechno to s trochou silikonu hezky sedlo
Čínská kopie HKS za 350Kč z ebay
Zvuk na volnoběh to má jak Mustang
Koleno na váhu sedlo jak prdel na hrnec
Drží to hodně dobře, ale pro jistotu ho ještě utěsním silikonem.
Při montáži jsem zjistil, že váze "něco" chybí
Takže musím koupit novou...
To je zatím vše
Naposledy upravil(a) KARBURAToR dne 15 srp 2015, 20:12, celkem upraveno 1 x.
Astra F Caravan rv97 X20XEV + LPG
- Reklama
Re: Moje "fotrkára" Astra F Caravan X20XEV LPG
Po tvé zmínce o instalovaném LPG do sání je vysvětlení poměrně jednoduché - LPG střelilo do sání a roztrhlo jak airbox tak i vedení od něho k motoru, bývá to šlupka jako kráva, můžeš se těšit na další pokračování představení a mezitím shánět znovu díly...
P.S. Váha vzduchu to odnesla pochopitelně taky...
P.S. Váha vzduchu to odnesla pochopitelně taky...
W124 E320 R6 Coupé 1994
-
Je to šlupka jak sviňa... už mi to střelilo několikrát Ale nejspíš to bude tím, že to nemá čtyři roky udělanou revizi a je to celé rozladěné... teď budu měnit bombu, tak snad to dají do kupy.
Osobně se o LPG nezajímám, ale co se mi doneslo, tož nasávané LPG i při správném seřízení si prostě do sání semtam šlehne...
W124 E320 R6 Coupé 1994
-
Dneska jsem ještě studoval na netu to LPG a prý za zášlehy do sání může i reduktor ve špatném stavu.
Při prodeji mi chlapík říkal, že mu tam chtěli za 2000 vyměnit membrány, tak je poslal někam. Takže to bude asi tím. Koupím rovnou nový reduktor a nechám si ho vyměnit spolu s bombou
Při prodeji mi chlapík říkal, že mu tam chtěli za 2000 vyměnit membrány, tak je poslal někam. Takže to bude asi tím. Koupím rovnou nový reduktor a nechám si ho vyměnit spolu s bombou
-
Před třemi hodinami si pro sopla přijel chlapík od LPG a teď mi tam mění bombu a reduktor... jsem zvědavý, jak to pojede po výměně a seštelování... a hlavně o kolik klesne spotřeba, když to bude seřízené
-
Po výměně reduktoru a následném seřízení jsem se zášlehů zbavil a spotřeba je kolem 10 litrů na sto, což je u systému do sání a u dvoulitra celkem pěkné a hlavně to jede skoro stejně jak na benzín
Auto dostalo bavlněný filtr, protože ta houba byla od zášlehů zevnitř opálená
Taky jsem namontoval DRL, které se mi doma válely nefunkční. Byla to ta první verze, která měla "startéry" (pěkně debilní označení u LED ), které po dvou letech odešly. Tak jsem změnil zapojení LEDek ze seriového na paralelní a z ebay jsem objednal dva převodníky na 3,7V a světla opět fungují
Pak jsem si vystřihl do kufru nový koberec, protože ten starý byl celý od nějaké černé lepivé sračky, a taky jsem udělal lepší osvícení kufru
Použil jsem 60ks LED diod s rozptylem světla 160°. LED pásek by bylo jednodušší řešení, ale nebylo by to hezké.
Za 2400Kč jsem koupil 15" litá kola Mazda, u kterých jsem musel nechat zvětšit středový otvor, ale vzhledem k tomu, že na nich byly dvě skoro nové gumy, tak se mi to vyplatilo.
U budíků jsem změnil podsvícení na bílou a ručičky mění barvu z modré na červenou. Vypadá to moc dobře TID taky dostal bílé LEDky.
Video budíků: http://youtu.be/LJ3MuMhB3Yo
Auto dostalo bavlněný filtr, protože ta houba byla od zášlehů zevnitř opálená
Taky jsem namontoval DRL, které se mi doma válely nefunkční. Byla to ta první verze, která měla "startéry" (pěkně debilní označení u LED ), které po dvou letech odešly. Tak jsem změnil zapojení LEDek ze seriového na paralelní a z ebay jsem objednal dva převodníky na 3,7V a světla opět fungují
Pak jsem si vystřihl do kufru nový koberec, protože ten starý byl celý od nějaké černé lepivé sračky, a taky jsem udělal lepší osvícení kufru
Použil jsem 60ks LED diod s rozptylem světla 160°. LED pásek by bylo jednodušší řešení, ale nebylo by to hezké.
Za 2400Kč jsem koupil 15" litá kola Mazda, u kterých jsem musel nechat zvětšit středový otvor, ale vzhledem k tomu, že na nich byly dvě skoro nové gumy, tak se mi to vyplatilo.
U budíků jsem změnil podsvícení na bílou a ručičky mění barvu z modré na červenou. Vypadá to moc dobře TID taky dostal bílé LEDky.
Video budíků: http://youtu.be/LJ3MuMhB3Yo
Naposledy upravil(a) KARBURAToR dne 15 srp 2015, 20:15, celkem upraveno 1 x.
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Nešlo by to denní svícení ještě níž dát? Všimnul sis někdy, jak auta s takhle umístěným denním svícením nejsou před horizontem vidět? Jinak budíky hezký
-
Umístění splňuje vyhlášku, takže víš je dávat nebudu.
máš více fotek toho podsvícení? jak moc jsi budíky upravoval? vypadá to fakt dobře.
Mohl bys popsat úpravu?:)
Mohl bys popsat úpravu?:)
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995