Zdravím Vás. Potreboval by som poradiť. Začala mi lietať ručička otáčok, či už za jazdy ale aj keď stojím a mám naštartované. Ručička skáče ako sa jej zachce, +-2000. Otáčky sa mi ale nijak nezvyšujú a motor ide pravidelne. Žiadna kontrolka chyby mi nesvieti. Mám ale pocit že to robí len keď je studený motor a vonku je zima. Začalo to totiž len nedávno keď sa vonku riadne ochladilo na cca 2-3 st. (ráno) Cez deň keď som išiel a bolo tak 15st. tak bolo všetko v poriadku. A dnes večer to začalo znovu. Neviem či to má teda vplyv na to ale ak máte s tým skúsenosti, vopred ďakujem za radu.
Jedná sa o Vectra B, 1.6 16V 1997
Sorry
Ručička otáčok "lieta"
Moderátor: Moderátoři
Ručička otáčok "lieta"
Naposledy upravil(a) prokoppd dne 28 říj 2014, 17:05, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
Re: Ručička otáčok "lieta"
A že bys byl té lásky a taky napsal, jakého že auta a motorizace se to týká, aby to nikdo nemusel hledat na fóru podle tvého profilu...?
"Inak je to OPEL VECTRA B 1.6 16V r.v.1997"
"Inak je to OPEL VECTRA B 1.6 16V r.v.1997"
W124 E320 R6 Coupé 1994
Re: Ručička otáčok "lieta"
a když nastarutuješ musíš přidat plyn aby ti to nechcíplo ? jestli jo tak by to mohl dělat volnobežný ventil potřeba vyměnit měl jsem to na opel corsa když jsem startoval musel jsem přidat plyn jinak mi zdechla nebo chrchlala nebo když jsem nastartoval vše v pořádku tak najednou motor se začal sám od sebe točil do alalůja tak se muselo vždy klepnout na plyn