F97-1.6i Cukani pri otackach 3000+

1991-1998

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
rumova_dobrota

F97-1.6i Cukani pri otackach 3000+

Příspěvek od rumova_dobrota »

Ahojte, prosim o radu, nez vyhodim spoustu penez za nove dily bez vysledku. Mam Astru F 1997 1.6i 16V 74kW Ecotec benzin, nahrkano 200tis, doposud zadny velky problem, startuje to normalne, nechcipa to, volnobeh uplne v pohode, spotreba porad stejna uz asi 9 let, olej nezere.
Ted mi zacalo silne cukat v motoru kdyz pridam plyn a otacky okolo 3000 a vice. Dela to jenom po zahrati motoru a kdyz pridam vice plyn - jedu se zarazenou rychlosti. Zadna kontrolka se mi na pristrojovce nerozsviti (ani legendarni zluta s motorem a klicem), takze hadam, ze diagnostika nic nerekne. (bez zarazene rychlosti klidne vytocim motor na 5000-6000 a zadne cukani.)
Dnes jsem se malem rozstrelil o protijedouci traktor, kdyz mi to pri predjizdeni prestalo zrychlovat, ale jenom cukat. Nalil jsem uz pred dvema tydny do nadrze to cistici aditivum na vstriky - konkretne STP Petrol Injector Cleaner, najel uz 400km. Necekam, ze by se to za tu dobu mohlo zlepsit, ale ono se to ted vyrazne zhorsilo.
Co byste jste nejdriv zkusili - ma smysl cistit EGR? Vzduchovy filtr? Palivovy filtr (vymenen v 2007) ? Svicky (mam je tam 9 let, najeto za tu dobu 60tis.) ? Lambda sonda? Jde vzduchovy filtr vycistit rucne?
Reklama

Odpovědět

Zpět na „Astra F“