Opel Insignia - závady a rady

Návody, opravy, rady, tipy

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Dix
Kontaktovat uživatele:

Re: Opel Insignia - závady a rady

Příspěvek od Dix »

Kamarád si to v té Praze taky bude domlouvat.Na podzim má být bezklíčové odemykání.
Reklama

Dix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dix »

Dneska kamarád doporučil Offin Car v HK,že tomu rozumí a jsou levnější jak Olomouc a také ochotnější.V Praze uvidí kolik bude času,ale když to vyjde,tak by se stavil.Děkuji za ten kontakt,že jsem ho mohl předat dál.Ono teď najít dobrý servis,to je jak hledat jehlu v kupce sena.
HonzaA

Příspěvek od HonzaA »

Zdarec pánové. Už jsem také majitelelm Insignie cca tři týdny. Za tu dobu jsem zjistil dvě věci, které mi sice až tak moc nevadí, ale... Ta první je, že na palubním počítači po vynulování průměrné spotřeby mi vždy naskočí 8.0 l/100km. Vždy, i když motor neběží. Ta druhá je, že při jízdě při zahřátém motoru po vyřazení rychlosti (dojezd, atd.) mi nejdříve klesnou otáčky na cca 1500 (pochopil jsem z diskuse proč), pak klesnou na volnoběh, pak zvýší se na cca 1300, klesnou, zvýší.... s periodou tak 2:1 sec. Když šlápnu na brzdu, klesnou na volnoběh a už tam zůstanou. Setkal jste se s tím někdo?
jgoldman
Moderátor

Příspěvek od jgoldman »

Ahojky,
Tě tu vítáme ;) . Ohledně otáček budeš muset vydržet do nějaké aktualizace SW a ohledně palubního počítače - tak to neznám ale zeptám se. Jestli pojedeš kolem servisu Opel tak se taky informuj. Schválně co Ti řeknou.
Ohledně zvýšených otáček motoru u mojí Insignie - prostě to kolísání s vyššíma teplotama zmizelo nebo je to spojený s chiptuningem. :lol:
HonzaA

Příspěvek od HonzaA »

Dík za info. Já mám teď se servisem tak trochu pecha. Auto jsem kupoval v Belgii, protože tady momentálně bydlím. V servisu mi neumí pomoct a o záruku přijít nechci. Mimochodem, zlaté české služby... Jinak k p. Šafaříkovi u Staigera jsem se svojí Vectrou C chodil vždy. Lecos mně vysvětlil už tenkrát.
jgoldman
Moderátor

Příspěvek od jgoldman »

To mě mrzí, že s Oplikem máš problém. Já mám zkušenosti i s německým servisem (ne Opel) a věř mi, že to není zemí, ale je to jen a jen o lidech :roll: . Dle mého názoru by Ti automobilka měla záruku uznat kdekoliv na světě. ;)
denny

Příspěvek od denny »

Po vynulování Bc se vždy průměrná spotřeba nastaví dle základní spotřeby stanovené SW.Pak když jezdíš,tak se rovná výše nebo níže podle skutečnosti.Je to tak i na všech ostatních vozidlech.
Např,když vynuluješ MV6 Omegu,tak ti automaticky skočí na 12l/100km.Vectra B 20 nastaví 10l/100km.
Fritol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fritol »

zaruku na vůz muzes uplatnit v jakem koliv autorizovanem servisu v Evropě musíš se jen umět domluvit :D
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
HonzaA

Příspěvek od HonzaA »

Hmm, to je zajímavé. Na Corse 1986 a na Vectra 2003 se mi po vynulování průměrné spotřeby vždy objevila nula. Jinak by to i dle mého názoru postrádalo smysl. Jak reálně chceš změřit průměrnou spotřebu mezi dvěmi body, když to nepočítá od nuly a naskočí něco, so si počítačový SW pamatuje? Navíc - když jsem to kupoval, tak to mělo průměrnou spotřebu 16,6 l, od té doby jsem najezdil cca 3500 km a při dvou měřeních na delší štreku mi to na konci ukázalo 5,2 a 5,0. Ale vždy na začátku po vynulování naskočilo 8,00. Kdyby to bylo tak, jak píšeš, tak by se při nulování musela hodnota zákonitě snižovat. Takže buďto je v SW bug, nebo je tam nastavena explicitní hodnota 8,0 l/100km.

Pokud jde o to domluvit se, toš to by asi v Evropě problém nebyl, ale přijet do nějakého servisu a chtít odstranit závadu s poukazem, že vůz je v záruce - to by mne asi hnali. Pravda, nezkoušel jsem to...
Fritol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fritol »

myslel sem v jakem koliv autorizovanem servisu Opel :D.. jinak co ze je vuz v zaruce ? ja třeba taky dělam zaruky a auto bylo kupovane u Štaigera.. a ne unas.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Odpovědět

Zpět na „INSIGNIA – Jak na to“