Ahojky,
já mám dojezdovku a kvůli tomu je kufr níž a za sedačkama je asi 20 cm schod takže kufr vlastně nevyužívám až dozadu. Vyklidím kufr a pošlu foto.
Jo a jinak prodávám kola na Insignii 245/40 R19 Tomason
Cena za komplet rok a půl starých ráfků 11.500,- (kupuji jiné )
K vidění Praha 9
PNEUMATIKY NA INSIGNII
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Re: PNEUMATIKY NA INSIGNII
Moje řeč, není nad rezervu. Musím zaklepat, zatím jsem jí nikdy nepotřeboval, ale rozhodně budu mít raději náhradní kolo než se pak stresovat a shánět někoho, kdo pro mě přijede atp. Zase tolik místa rezerva nezabírá.... a to já mám, oproti vaším vozům, opravdu malý kufrmiki11 píše:Lepicí sadu nechci ani zadarmo, protože opravdu člověk nikdy neví co se mu může stát..... a potom zbytečne starosti a hlavně čekání až pro vás někdo přijede apod.
Dojezdovka a lepítko dokonca zaberajú v kufri presne rovnako miesta. Takže minimálne Dojazdovka
Mám dojezdovku i lepení s minikompresorem a vejde se to všechno k sobě.
Antara Cosmo AT, 2.2 CDTI 4x4 , 5/11
Insignia HB, Innovation 2.0 CDTI (192 hp, BSR), 6/09
Insignia ST, Edition premium 2.0 CDTI (188 hp, Autochip), 9/09
Insignia HB, Innovation 2.0 CDTI (192 hp, BSR), 6/09
Insignia ST, Edition premium 2.0 CDTI (188 hp, Autochip), 9/09
-
Ahoj,
prišiel čas na výmenu pneu /letné aj zimné/. Momentálne riešim letné a poprosím o radu.
Aký minimálny rýchlostný a záťažový index je povolený u Insignie ST 118Kw?
Momentálne tam mám Nokian R18 245/45 100Y a našiel som uvedený rozmer so 100W...
Nebude problém na STK?
Veľká vďaka.
prišiel čas na výmenu pneu /letné aj zimné/. Momentálne riešim letné a poprosím o radu.
Aký minimálny rýchlostný a záťažový index je povolený u Insignie ST 118Kw?
Momentálne tam mám Nokian R18 245/45 100Y a našiel som uvedený rozmer so 100W...
Nebude problém na STK?
Veľká vďaka.
No nie je vôbec dôležité čo tam teraz máš,ale čo máš napísané v technickom preukaze k tvojmu konkrétnemu autu.
Samozrejme vyššiu únosnosť aj vyšší rýchlostný limit bude STK akceptovať.
Z vlastnej skúsenosti by som ďalej doporučil riadiť sa EU osvedčením o hluku pneumatiky a snažiť sa nájsť pneu okolo 68dB a menej. Bohužiaľ toto prémiové auto má s hlukom podvozka problém.
Pravdaže pri dodržaní špičkovej hodnoty brzdenia na mokrej ceste (pre letné pneu).
Samozrejme vyššiu únosnosť aj vyšší rýchlostný limit bude STK akceptovať.
Z vlastnej skúsenosti by som ďalej doporučil riadiť sa EU osvedčením o hluku pneumatiky a snažiť sa nájsť pneu okolo 68dB a menej. Bohužiaľ toto prémiové auto má s hlukom podvozka problém.
Pravdaže pri dodržaní špičkovej hodnoty brzdenia na mokrej ceste (pre letné pneu).
Ahoj! Rychlostní index Y značí použitelnost pneumatik do rychlosti 300km/h, W pak do 270km/h. Myslím, že ani jedné hodnoty tvůj vůz nedosáhne a tedy i W zcela postačuje. Vycházím ze své zkušenosti - moje Omča Y26SE (Vmax uvedena 229km/h) měla v TP uveden index W, zcela běžně jsem používal pneu V (240km/h) a na STK nikdy nebyl problém. Jedině že bys narazil na hodně velkého vola, což stejně nelze dopředu předjímat. Zátěžový index raději dodržet.
W124 E320 R6 Coupé 1994
-
Chlapi díky za rady.
Tak som nakoniec išiel do drahších, ktoré v testoch vyšli celkom OK.
Kumho 245/45 R18 PS71 100Y XL
Rozmery: 245/45 R18
Štítok:
spotreba C
Brzdy za mokra A
Hlučnosť 72 dB
Insignia má 12 rokov a na nejaké 4-5 rokov to do jej dôchodku vydrží
Tak som nakoniec išiel do drahších, ktoré v testoch vyšli celkom OK.
Kumho 245/45 R18 PS71 100Y XL
Rozmery: 245/45 R18
Štítok:
spotreba C
Brzdy za mokra A
Hlučnosť 72 dB
Insignia má 12 rokov a na nejaké 4-5 rokov to do jej dôchodku vydrží