Termostat X20 XEV
Moderátor: Moderátoři
Re: Termostat X20 XEV
Je to podtlakem ovládaný přepouštěcí ventil.Když je topení "na studeno",tak pouští chladící kapalinu místo do radiátoru topení zpět do motoru a ten se rychleji ohřívá.Zkontroluj si ten ovládací podtlak.
ex VeB X18XE nyní Prase 3BG AVF 4motion
- Reklama
- Hellborn
- Kontaktovat uživatele:
Taky mě to zlobilo a přepojil jsem to pomocí 2 měděných trubiček (trubky topení) na pevno do radiatoru.
Podtlak tam chvilí šel a chvilí ne... Prstem to musí být cítit když ho k te hadičce, co vede dovnitř připojíš.
Vyřešíš tím veškery problémy s ventilem...
Podtlak tam chvilí šel a chvilí ne... Prstem to musí být cítit když ho k te hadičce, co vede dovnitř připojíš.
Vyřešíš tím veškery problémy s ventilem...
1) Frontera 2,2 DTL
asi ten ventil vyhodim a udelam to na primo mam si dat na neco pozor??? do te hadicky jsem skousel i fouknout a normalne ji profouknu kde je napojen jeji druhy konec??? kdyz pustim ventilator na mensi tocky tak to trochu teple jde pri maximalnich otackach to zacne studene
dik moc za reakce
dik moc za reakce
uceny z nebe nespadl
- Hellborn
- Kontaktovat uživatele:
Budeš muset vyříznout tu smyčku co se vrací do motoru. Jinak je to jednoduchy. Jedna strana do toepní a druhou zpátky. Když se na ty hadice podíváš, přijde ti to logicky. Zustane ti takovej malej smotanec s tou vracečkou. Zkusím ti to nafotit, ale já tam do toho mám zapojenej ještě směšovač na LPG, tak to vypadá ještě složitěji
1) Frontera 2,2 DTL
- Peter Kuľha
- Kontaktovat uživatele:
No to som presne myslel, skusit to tiahlo odpojit, a natvrdo rucne podrzat klapku otvorenu, a ked uz ani to tak neviem. Kedze je podtlakovy ventil novy, a termostat tiez, moze to byt cosi s tym podtlakom (niekde unika?) a este ako je na tom vodna pumpa????Jenicek píše:Nebo blbě seřízený klapky topení pro míchání vzduchu co jde přes radiátor a ochozu.
Prikladam foto toho tiahla ktore miesi vzduch (vlavo od noh spolujazdca pod plastovym krytom):
Začátkem Dubna se chystám do CZ, pokud by někdo něco chtěl ať píše. Budu tady http://www.pujcovnalodidunaj.cz/kemp-majdalena/
až do Srpna
až do Srpna
Hellborn píše:Budeš muset vyříznout tu smyčku co se vrací do motoru. Jinak je to jednoduchy. Jedna strana do toepní a druhou zpátky. Když se na ty hadice podíváš, přijde ti to logicky. Zustane ti takovej malej smotanec s tou vracečkou. Zkusím ti to nafotit, ale já tam do toho mám zapojenej ještě směšovač na LPG, tak to vypadá ještě složitěji
mam to taky v plynu kdyz odpojim tu hadicku tak zadny podtlak neni citit ujedu cca 7 km a jsem zahraty topeni vypnu necham ho cca 3 min vyple a hned po zapnuti to fouka teple jakoby po vypnuti ta tepla voda do toho topeni natekla potom uz studene takze but ta hadicka nebo muzu mit hadice naopak a nebo at uz je leto
uceny z nebe nespadl
- Hellborn
- Kontaktovat uživatele:
To bude ten podtlak měl jsem stejná problém. Jen když nešel podtlak, tak mi za chvilku zamrzl plyn, protože to mám napojeny na okruh topení
1) Frontera 2,2 DTL
hoj tak jsem u spolujezdce sundal plast a přívod horní trubka do topení je horká zpátečka je vlažná a fouká vlažné to vše při zapnutém topení motor nechám běžet a topení vypnu po chvíli se i zpátečka ohřeje a při zapnutí topení to cca 30 vteřin topí a potom to postupně chladne až do studená jsem stoho ko..t
uceny z nebe nespadl
Tak to vypadá,že ten nový ventil vinou špatného podtlaku neotevírá a do radiátoru topení se dostává jen malé množství chlad. kapaliny,kterou ventilátor zchladí a z topení odchází studená.Úplnou jistotu bys mĕl,kdyby se ti ho podařilo otevřít.Třeba na tu hadičku nasadit vĕtší injekční stříkačku a na chvíly tam podtlak vytvořit umĕle.
ex VeB X18XE nyní Prase 3BG AVF 4motion