2.5 vs. 2.0
Moderátor: Moderátoři
2.5 vs. 2.0
Čaute Oplácííí. Nějakou chvilku sem tu nebyl, omlouvám se, ale vydělávám v NL na pěknou VeBku Jen pořád nějak tápu v kladech a záporech. Jasně, 2.0 je pojezdění nádherné, 2.5 ještě lepší. Ale co se týče spolehlivosti, dílů a podobně, který je lepší motor? Nehleďte na spotřebu. Nekupuju si ho kvůli spotřebě
Naposledy upravil(a) AngeliC dne 02 čer 2012, 15:19, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: 2.5 vs. 2.0
pokud ti nebude vadit těžší předek u V6 a tím pádem i větší nedotáčivost tak 2,5
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.
Tady zastávám ten názor, že pokud člověk nemá možnost porovnání, tak takovéto detaily nepozná Mě se taky víc líbí 2.5 .. Ze zvukového, výkonostního a i ekonomického hlediska. Jen právě nevim, co ta spolehlivost, jak se co kazí a kolik dané díly v porovnání výjdou..
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2,0 nebyly zrovna moc spolehlivý, nejlíp na tom byly 1,8 hlavní jsou pak ty provozní náklady, pokud sežene pěknou 2,5 za slušnej peníz dá se s tím jet dálka za stejnej peníz jako 1,6 16V
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.
Na takto formulovanou prvotní otázku se dle mého soudu nedá dostatečně a směroplatně odpovědět... Lze se ptát na doporučení mezi třeba 1.6 a 1.8 nebo mezi 1.8 a 2.0, ale otázka, zda je lepčí 2.0 nebo 2.5 je trošku mimo mísu. Mám sice Omegu, ale ani u Vectry bych nad dvěma hrnky navíc vůbec neváhal... Jezdím s benzínovým šestiválem dvanáct let a zpátky do čtyřválu už teda nee. Spotřeba stejná či menší, cena dílů srovnatelná, spolehlivost dobrá (a ta je u ojetýho auta sázka do loterie tak či tak), snad v případě Vectry jen ten trochu těžší předek. Prostě za mě - sehnat nějakou pěknou opečovávanou V6 v manuálu a budeš spokojenej.
W124 E320 R6 Coupé 1994
Já se taky kloním k 2.5 .. Ale očividně je opravdu dobrá a lidi se jí drží, protože na prodej jich zrovna moc není No počkáme si. snad se dočkáme
vem 2.5 a pokud jí koupíš v Holandu, tak bude určitě dobrá...docela se tam o auta starají, chtěl jsem si tam taky koupit auto, ale ten chrochtík za něj chtěl víc než udával po telefonu, tak jsem to vzdal
CZECH TRUCK TEAM
Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
- Hellborn
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem se taky rozhodoval mezi 2,5 a 2,0. Je to sice už 4 roky zpátky, ale tehdy to vyhrál dvoulitr.
V6ka je hezky svezení, spotřebově na tom jsou podobně, ale málokterej garážmistr v ČR těm V6kám rozumí.
Potom při nějaké závadě ti budou bezhlavě měnit všechny čidla, protože prostě nebudou vědět co s tím.
Čtyřválec ti opraví kdejakej strejda ve stodole....
Nehledě na to, že motor 2,0 16V se dá sehnat do 5000Kč (je jich relativně hodně) a výměna je relativně jednoduchá.
Pokud se povede zadřít nebo jinak zničit V6ka, sehnat třeba jen ten motor bude kumšt.
V6ka je hezky svezení, spotřebově na tom jsou podobně, ale málokterej garážmistr v ČR těm V6kám rozumí.
Potom při nějaké závadě ti budou bezhlavě měnit všechny čidla, protože prostě nebudou vědět co s tím.
Čtyřválec ti opraví kdejakej strejda ve stodole....
Nehledě na to, že motor 2,0 16V se dá sehnat do 5000Kč (je jich relativně hodně) a výměna je relativně jednoduchá.
Pokud se povede zadřít nebo jinak zničit V6ka, sehnat třeba jen ten motor bude kumšt.
1) Frontera 2,2 DTL
Tak.. Byl sem v NL půl roku, tak znám ten jejich styl jízdy "Já mám času dost" Pravda, i silnice mají pěkné, až na ty retardéry před, v a po každém městě nebo vesnici. Klučina, který se věnuje přímo Opelům taky říkal spíš ten 4-válec, ale V6ka má prostě kouzlo. S těžšíma opravama se bude muset počítat, ale snad se s tím sžijeme a budeme si rozumět
Díky moc za rady chlapi.. Snad to nebude trvat moc dlouho a bude doma
Díky moc za rady chlapi.. Snad to nebude trvat moc dlouho a bude doma
Jo, kouzlo, to je asi to správný slovo... Šestivál se přecjen sbírá z volnoběhu do otáček trošku pomaleji než čtyřvál, takže to není ani tak o nějakých zběsilých rozjezdech, trhání asfaltu či pálení gum, jako spíš o hóóódně pohodové jízdě a velmi slušném pružném zrychlení v případě potřeby... Jo, kouzlo - a kdo mu podlehne, nelehko se odčarovává...
W124 E320 R6 Coupé 1994