tempomat
Moderátor: Moderátoři
Re: tempomat
rozebirat nic nemusis,je to takovej spinac,kdyz si hejbnes pedalem spojky tak by si mel videt jak ho mackas.
ex Vectra GTS 2.0T Elegance 129kW
Tigra TwinTop Design Edition 1.8 16V 92kW
Vectra C Caravan 1.9 CDTi 110kW Cosmo
- Reklama
Dík, díval jsem se a něco je za tou pružinou, co jde od pedálu spojky. Tak to je asi ono, dost dobře to ale nerozeznám. Ještě dnes to překontroluji.
Opel Vectra C 2.2 DTI 92kW
ahoj, mam dotaz
tempomat se mi obcas sam vypne, deje se to pri jizde do mirneho kopce kdyz je silnice trosku zvlnena a auto tim padem trochu vice houpe
nevite cim to muze byt (nejake cidlo citlive na pohyb ?)
tempomat se mi obcas sam vypne, deje se to pri jizde do mirneho kopce kdyz je silnice trosku zvlnena a auto tim padem trochu vice houpe
nevite cim to muze byt (nejake cidlo citlive na pohyb ?)
VECTRA C CARAVAN r.v. 2006, Z19DTH 110kw, CD70navi
Zdravím řeč tu byla o dieslech, ale chci se zeptat na Vc Z18XE je rv 09/2002 je tam taky daný snimac na spojce? Znáte nekoho z okolí Hradce Králové kdo by mi tempomat udelal?
VeCe 1.8i GTS
Astra H 1.6i
VeCe 3.2i GTS ex
VeCe Z18XE ex
Astra H 1.6i
VeCe 3.2i GTS ex
VeCe Z18XE ex
koukni k pedalu spojky,jak vypada sem daval o 3 prispevky nahoru.
Benzínové motory tam spojkový spínač nemají, aspoň né ten můj Z18XE stačí sundat plast pod volantem a kouknout jestli je tam hnědý konektor, já ho tam mám, jen je přelepený páskou, dneska jsem se díval. Takže stačí sehnat ten spojkový spínač a páčku k volantu, pak naprogramovat. Tak, teorii bych i věděl ale koukal jsem na net a nikde jsem nenašel tyto dvě věci. Prodává to jen Opel? Napište prosím někdo stránku kde bych to byl schopný objednat. Pokud možno né origo, oni jsou schopni i obyčejnou žárovku prodávat za pět stovek
Naposledy upravil(a) Xandrr dne 20 dub 2013, 15:34, celkem upraveno 1 x.
Vectra GTS Z18XE
Snimac spojky maj v autokelly,Elit, pod cislem EPS 1.810.207,packu zkusit sehnat treba na vrakaci nebo nova v oplu neco kolem 1700,tady je jeden na vrakovisti http://www.opel-vrakoviste.eu/detail/19 ... l_Vectra_C
Koukal jsem na ten snímač u Elitu na odkazu od Petera a v náhradách jsou uvedena dvě čísla Opel 6239120, 6240187, dle opel ceníku vychází oba kolem 400Kč, takže origo v autorizáku je dokonce o nějakou kačku levnější než aftermarket
Jinak pokud někdo ještě řeší, nebo bude řešit problém vypínání tempomatu za jízdy po otřesu auta, nebo po dotknutí se páčky, mám tip jak se toho zbavit. Já už mám pár měsíců pokoj. Páčku vytáhněte a koukněte do konektoru v CIMu, jsou tam čtyři kontakty "fousy". Stačí je s citem (jsou poměrně tenké a křehké, tak aby jste si je neutrhli) přihnout aby se zlepšil "přítlak" na dosedacích plochách. Přihnul jsem a od té doby se tempomat ani jednou nevypnul.
Jinak pokud někdo ještě řeší, nebo bude řešit problém vypínání tempomatu za jízdy po otřesu auta, nebo po dotknutí se páčky, mám tip jak se toho zbavit. Já už mám pár měsíců pokoj. Páčku vytáhněte a koukněte do konektoru v CIMu, jsou tam čtyři kontakty "fousy". Stačí je s citem (jsou poměrně tenké a křehké, tak aby jste si je neutrhli) přihnout aby se zlepšil "přítlak" na dosedacích plochách. Přihnul jsem a od té doby se tempomat ani jednou nevypnul.
GTS
A ta páčka k volantu.. máte někdo katalogové číslo? starou kupovat nechci.
Já se v tom jejich katalogu nevyznám, když mrknu na stránky Opel s náhradními díly tak to chce po mě hned katalogové číslo, kde ho mám vzít?
Já se v tom jejich katalogu nevyznám, když mrknu na stránky Opel s náhradními díly tak to chce po mě hned katalogové číslo, kde ho mám vzít?
Vectra GTS Z18XE
Tak mě ještě napadá, řeší se tu spojkový spínač, a na tempomat nepůsobí třeba i brzda? Nemám s tím žádnou zkušenost, tuto "vymoženost" jsem ve své áčkové Vectře totiž neměl
Vectra GTS Z18XE