LED žárovky do parkovaček

Moderátor: Moderátoři

lubosl

Re: LED žárovky do parkovaček

Příspěvek od lubosl »

Ahoj, už delší dobu požívám LED žárovky s canbus bez problému.
Nedávno jsem však zakoupil LED nové generace s čipem CREE, které mají 15x větší svítivost a spotřebu 3W a objevil se jiný problém.
Levá žárovka se po nastartování asi za 2 minuty vypne až do nového zasunutí klíčku a nastartování. Nepomohlo ani prohození žárovek z leva do prava, vždy se vypne pouze levá parkovačka. Údajně to dělá řídící jednotka ve světle (xenon). Neporadíte někdo, jak to vyřešit. Jinak svítí skvěle.
Reklama

Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Mám v Omeze (xenony) namontované tyhle http://www.e-xenony.cz/patice-t10/cree- ... w--12-24v/ necelý rok, zhruba po půl roce levá začala dělat přesně to, co popisuješ, tož jsem ji vyměnil a (zatím) zase dobrý... :) A svítí opravdu dobře, používám je na denní svícení, i když se to nemá, ale zatím si nikdo nestěžoval... :oops:
W124 E320 R6 Coupé 1994
lubosl

Příspěvek od lubosl »

Díky. To jsou přesně ty žárovky, co mám.
Nechápu ale, že mi po prohození žárovek z levého do pravého světla opět vypne pouze levé.
Tak to asi nebude žárovkou?
Johhny5

Příspěvek od Johhny5 »

Ahoj, bohužel ti poradit neumím :oops: ale jsou to hrozný pálky za ty parkovačky.. :D já mám tyhle http://www.autoshop24.cz/xenony/eshop/5 ... arovka-T10 a svítí krásně, ale co teď píšete o tech CREE mám zas dalšího brouka v hlavě :D
Opel Vectra 2.2 DTI
Suzuki GSX-R 750 K7
mareton

Příspěvek od mareton »

No každopádně jakmile k těm ledkám začnete strkat ty odpory, aby to nehlásilo chybu, tak v tu chvíli je to hlavní fuč... to jest nižší spotřeba...
Pokud vám tedy nejde jen o to mít ledku i když to pak žere stejně jako žárovka a má to nižší spektrum vyzařování...
Vectra 1.9 gts 110 KW na 18kách
antharis

Příspěvek od antharis »

Když máš xenony a dáš k tomu žárovku, tak je ta barevná kombinace hrozná.. Co jsem měl LEDky , tak sem je vyndal, protože mi v parkovačkách problikávaly i za jízdy - nepřišel sem na to proč. Na SPZ mi to dělala jen jedna. Takže momentálně jezdim s žárovkama. ty cree ledky máte s odporama nebo bez ?

Johhny5: tobě to svítí bez problikávání ? A problikává to po zhasnutí ?
Vectra 1.9 CDTi 2005 / CD 30 MP3 / bi-xenon / 17" Irmscher Spectra Sport Line / Irmscher křídlo a maska
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Cree LEDky mám bez odporů, jen normálně nasazené a jedem... ;)
W124 E320 R6 Coupé 1994
antharis

Příspěvek od antharis »

Tak to je taky zkusim :-) snad to bude lepší jak ty s*ačky předtim :) sice efekt pěknej že to blikalo jak stroboskopy, ale čekal sem kdy mě zastavěj :D
Vectra 1.9 CDTi 2005 / CD 30 MP3 / bi-xenon / 17" Irmscher Spectra Sport Line / Irmscher křídlo a maska
antharis

Příspěvek od antharis »

Tak už jsem je konečně nandal :) až mě překvapil ten svit. trochu se bojim aby neoslňovaly :D dneska uvidim jak se budou chovat za jízdy, ale jinak naprostá spokojenost :)

Vyfotil jsem jen na rychlo ukázku. Auto je za*rany ja jetel :cry:
Přílohy
IMAG0642.jpg
Johhny5

Příspěvek od Johhny5 »

Ahoj, já když mám světla rozsvícené, tak to svítí bez problikávání, ale jen je zhasnu, tak to začne blikat :D ale vypadá to hezky.. 8-) semtam mně to nahlásí, že je některá z nich prasklá, ale jen to potvrdim, tak to zmizí...
Opel Vectra 2.2 DTI
Suzuki GSX-R 750 K7
Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Autorádia + navigace + elektronika“