Žere olej

1993-2000

Moderátor: Moderátoři

denny

Re: Žere olej

Příspěvek od denny »

Pístní kroužky a zřejmě i načnuté písty.
Reklama

Kuba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuba »

Zdravím všechny, nechci zakládat další téma na stejnou problematiku, tak obnovuji starší téma. Zbývají mi 4000 km do výměny oleje a po dolití litru, který jsem měl schovaný se hladina asi ve čtvrtce mezi ryskami min a max :? už mě to celkem štve, že se ten olej tak ztrácí.......už mám nutkání tahat ven písty a kouknout na ně :evil: :evil: :( :cry: už fakt nevím, má někdo prosím nějaké rady??
Opel Astra F Caravan 1,6 8V 75kW (1994) alias Suzy + Opel Corsa B 1,0 12V 40kW (1999) alias Létající koberec

Jakékoli díly na jakékoli automobily, více info přes SZ
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Mno, ono to není jen vytahat písty a dát jim nový kroužky... Musí se udělat přinejmenším výbrus a honování válců nebo dát nový vložky. A nejlíp i přebrousit kliku a nový šály na klice a ojniční ložiska, samosebou i těsnění pod hlavou a třeba i hlavu srovnat. Není toho málo, ale když dáš JENOM nový kroužky, tak si můžeš nechat na zahradu přivézt rovnou cisternu s olejem, to je na 200%... ;) To už je jednodušší a ve finále i levnější sehnat jinej (dobrej) motor...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Kuba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuba »

Jeden známý mi řekl, že by to mohly být i gufera na ventilech, že je to pravděpodobnější než kroužky :? :?: tím mi nasadil brouka do hlavy :lol:
Opel Astra F Caravan 1,6 8V 75kW (1994) alias Suzy + Opel Corsa B 1,0 12V 40kW (1999) alias Létající koberec

Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Jasně, gufera se mohly připéct, když to jelo nasucho, ale že by přes všech špatných ztvrdlých 12 (slovy dvanáct) gufer uteklo takový kvantum oleje... :roll: Nicméně je daleko jednodušší vyměnit gufera než dělat GO motoru, určitě to zkus ;)
W124 E320 R6 Coupé 1994
Kuba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuba »

U motoru je to myslím celkem možné, za 6000 km tam je únik cca 1,5 litru oleje. Takže to asi mohlo pomalu ale jistě.......ale zase se nijak nezměnili jízdní vlastnosti a ani kouř nemá jinou barvu :?

Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Milej Kubo, kubovatej, jestli ti to sežere litr a půl na šest tisíc, tak co tu, proboha, řešíš...? :) Obzvlášť když ten motor je suchej, normálně běhá, táhne, nekouří... Kolik to má najeto? Chceš se dívat na kroužky, ty blázne jeden... Kdybych já do svý Omy za šest tisíc dolil litr a půl oleje, tak budu spokojenej. Přestaň řešit věci, který za to nestojej, hlídej si olej mezi ryskama a buď rád, že je tady snad už konečně jaro, ty woe...! ;)
W124 E320 R6 Coupé 1994
Kuba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuba »

Dobře, dobře, dobře, tak já to tedy nechám tak, až to bude žrát litr na 100km, tak to začnu řešit :lol: :lol:

Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Ne, Kubo, vážně, já mám u svý Omy přípustnou spotřebu oleje až 0,75 litru/1000km, takže ta tvoje není opravdu žádná katastrofa. jestli ji budeš chtít řešit, máš, samozřejmě, možnost, ale jak už jsem psal, být na tvým místě, hlava by mě z toho nebolela a jsou v životě důležitější věci... ;)
W124 E320 R6 Coupé 1994
jan113

Příspěvek od jan113 »

Zdravim ,proste uz som sa zmieril ze oplacke benzinove motory zeru olej cez stieracie kruzky ,treba to brat ako fakt a dolievat , ja som menil gufera na ventiloch a zere rovnako 1l/1000km,vymena kruzkov pomoze len par tisic km ,potom je tu problem naspat.
Odpovědět

Zpět na „Corsa B“