Zdravím pánové. Mám takové dylema. Potřebuju radu, jestli jde koupit termostat bez příruby s hrdlem. Mám astru combi 1.6 16V 96r.v. Jde totiž velice snad od příruby oddělit, potlačením do pružiny a snadným pootočením. V prodejně mi tvrdili, že jsou termostaty zvlášť a v kuse s přírubou. Tak jsem na vážkách, co si nechat objednat. Moc by mě potěšilo, kdyby to šlo bez té příruby. Oni jsou totiž ty peníze "AŽ NA PRVNÍM MÍSTĚ", že jo?
Tak díky za vaše případné reakce.
Jinak mám problém s tím, že se mi auto nechce hřát, trvá to dost dlouho, než se teplota zvedna přs těch 90stupňů, přitom když termostat testuju doma v hrnci, tak šlape, při dosažení varu vody se pěkně otevře, asi tak 4mm a po mírném schlazení se zase pěkně zavře. Je možný problém taky někde jinde?
Dotaz na termostat na x16xel
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: Dotaz na termostat na x16xel
já to kupoval též s přírubou tvrdili mi že to bez ní nejde koupit,taky sem se potýkal s údajně studenym motorem ale novej termostat to moc neřešil takže pokud to dobře topí chladič v předu je celej horkej koukni nejdřív na čidlo teplomeru jestli nemá třeba zoxidovanej konektor taky čidlo teploty časem stárne a jeho hodnoty se mohou od nového dost lišit to samí budík takže to klidně může mít odchylku plus mínus 10 stupnů.osobně se to u mý VB drží kousek nad 80 stupni pokud jedu na klimu je to na 90 až 95 stupních.jestli máš teploměr skus na přírubě termostatu po náký delší jízdě změřit teplotu a uvidíš
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
No možnost špatně ukazujícího teploměru mě taky napadla, jenomže ono se to po nějaké té době jízdy na budíku ustálí na teplotě mezi 90-100 stupni a pak drží. Takže to podle mě měří dobře, jen to tomu prostě dlouho trvá, než se rozehřeje.
Ja som takto vymenil vložku termostatu a dalšiu zimu som menil celé teleso s novou vložkou (teleso bez vložky sa nepredáva), lebo sa to zase nezohrievalo. To teleso sa časom vymačká a termostat potom dobre netesní, takže akoby sa nezatváral. To by mohol byť tvoj prípad, keď píšeš že vložka sa rozťahuje dobre.
Doporučujem meniť aj s prírubou.
Doporučujem meniť aj s prírubou.