Opel Insignia - závady a rady

Návody, opravy, rady, tipy

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
63apo

Re: Opel Insignia - závady a rady

Příspěvek od 63apo »

jgoldman píše:Pokec a rady jak na některé problémy které s Insignií máme
Ahoj mám dotaz zdali řídící modul pod sedačkou řidiče může být příčinou těchto závad.
1,- nefunkční vyhřívání sedadla řidiče
2,- nefunkční ukazatel dojezdových km pouze ---
3,- nefunkční zablokování otevírání palivové nádrže při uzamčení centrálem,pouze tam cvaká a dá se otevřít
4,- při opakovaném stisku uzamčení se nerozbliká kontrolní dioda
Kolik vychází diagnostika na opel insignia?
Reklama

paroli

Příspěvek od paroli »

V tomto vlákně se již diskutoval problém s vibracemi při brždění. Mám CDTI 94kW, to znamená menší průměr kotoučů/stejná váha vozu. Původní sada vydržela cca45 tis. a druhá necelých 20tisíc. Vždy stejný problém, vibrace při brždění. Stočení pomohlo jen krátkodobě. Reklamace Opel neuznává.
Někde jsem četl o obecném problému přítlaku destíček a následném poškození povrchu kotouče. Má tu někdo zkušenosti s podobným problémem a napadá mě otázka kolik z vás tento problém nemá? Těžko se smířit s tím že kotouče budou spotřební materiál s náběhem pár desítek km.
Insignia 1.5 GS MY20
Eisy

Opel Insignia - závady a rady

Příspěvek od Eisy »

Ja som menil kotuce pri cca 37000km. Cez zaruku. Mam myslim ten vacsi priemer (118kw - flexride) tiez trasenie az to uz nebrzdilo skoro.
Maju to ako spotrebak ale do 30000 by to mali dajako zohladnovat, neviem. No keby mi prestali brzdit po 20000 urcite by som ich tlacil do zaruky.

Sent from my iPad using Tapatalk
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

W124 E320 R6 Coupé 1994
Sunman

Příspěvek od Sunman »

tak o "vypalovaní" bŕzd tu čítam prvýkrát. ale po výmene doštičiek servis (aspoň ten kam chodím) vždy upozorňuje brzdiť jemne prvých 200km.
reklamovať kotúče je asi skutočne ťažko. Myslím, že nie je problém odrovnať ich ani za 10000 km spolu s pneumatikami a teda je ťažko stanoviť všeobecnú klauzulu na prípadnú záruku.

P.S: samozrejme u Flexride je 17" sada bŕzd nezáleží na výkone motora u 2.0CDTI, zvyšné majú 16" kotúče. Preto kupujem flexride - nie kvôli tomu, že majú prístorje červené podsvietenie :D
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Nevím, je-li ten postup správný či ne, zkušenost s ním nemám, prodávám, jak jsem koupil. Protože však dva lidi z toho příspěvku znám osobně a opravdu něco vědí a umějí, domnívám se, že na tom asi něco bude... :)
W124 E320 R6 Coupé 1994
63apo

Příspěvek od 63apo »

jgoldman píše:Pokec a rady jak na některé problémy které s Insignií máme
Ahoj všem fandům Insignie. S manželkou jsme ji milovali a bylo to naše vysněné auto, ale po roce provozu jsme v opravách za 50tis(vše nové-komplet rozvody+pumpa,hadice turba, váha vzduchu,zadní tlumiče,čidlo ABS,komplet spojka i s přítlačákem :lol: ) a když se rozhodneme o prodeji zadře se nám tento týden motor (patrně olejová pumpa,žádná signalizace vozu o tom že je něco v nepořádku,pouze hlučnější motor, tři kusy servismenů tvrdilo že to je španou naftou nebo vstřiky ale diagnostika nic!!!) :evil: 2,0 CDTI 96kw r.v.2010 160tis najeto. Prosím o radu jak dál pokračovat? Koupit v Něm. jiný, nebo oprava (výbrus atd.)? Pokus o prodej s vadným motorem (samozřejmě to kupujícímu oznámit)?Pokud měl někdo z vás podobný problém tak prosím o radu. Dyk jsem postavil skoro nové auto.
Sunman

Příspěvek od Sunman »

Myslim ze su tu dve alebo tri podobne auta ako toto tvoje aj so zadretym motorom.
Vsetky dovezene z talianska resp. Talianskeho autobazaru v nemecku.
Odkial si to priviezol ty?
Sunman

Příspěvek od Sunman »

Myslim ze su tu dve alebo tri podobne auta ako toto tvoje aj so zadretym motorom.
63apo

Příspěvek od 63apo »

Sunman píše:Myslim ze su tu dve alebo tri podobne auta ako toto tvoje aj so zadretym motorom.
Ahoj, automobil je údajně dotažen z Dánska. Mne by zajímalo kolik tak může +- stát oprava?
Odpovědět

Zpět na „INSIGNIA – Jak na to“