VeBé žere olej jako kráva !!! Litr na 300 km ...
Moderátor: Moderátoři
VeBé žere olej jako kráva !!! Litr na 300 km ...
Zdarec. Moje stařenka začala hodně žrát olej. Kámoš mi udělal motor od ventilů ale nezlepšilo se to. Valí to teda přes kroužky spodem. Myslíte, že když budu místo polosyntetiky 10W-40 dávat minerál 15W-40 že to sníží spotřebu? Letos bych chtěl ještě udělat poslední technickou bo jinak je auto docela v cajku. Tož ať ješte dva roky jezdí.
- Reklama
Re: VeBé žere olej jako kráva !!! Litr na 300 km ...
Přechod na olej s vyšší viskozitní klasifikací v tomhle případě už nepomůže, to bys do motoru musel lít mazut... Do svojí Omči dolívám taky, ale míň, do výrobcem udávané spotřeby oleje se stále ještě vejdu. Příčinou jsou ventilová gufera, z úvodního 5W40 jsem před lety přešel na 5W50, teď mám dokonce 10W60 a je to, bohužel, stále stejné. Jinak motor (auto) šlape jak hodinky, proto pokud stíhám dolívat, nebudu výměnu gufer řešit...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Řekl bych, že jeho frází "Kámoš mi udělal motor od ventilů" myslel to, že má vyměněné guferka. Bohužel tohle bude na kroužky a pokud si to neuděláš sám, což asi ne, tak to finančně asi nemá moc smysl...
bohužel kroužky, nemoc 1.6 motorů, hlavně 16V ale i 8V .... je to škoda, GO nebo jiný motor tě nemine
CZECH TRUCK TEAM
Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
ahoj,mal som ten isty problem ako ty,mozno sa to bude niekomu zdat smiesne ale kupil som aditivum do oleja a prestalo aj dymit aj zrat olej.Vyskusaj ved uz nemas co stratit.Vola sa to SMT OIL TREATMENT u nas to stoji nejakych 6 eur(180 SK).Presne podla navodu aplikovat
Jo to jsem koupil. Akorá se to jmenuje winns charge nebo tak nějak. Cena 185 kč. Moc tomu ale nevěřím. Motor má 290000km ale tak 100tisíc může být ještě staženo
Jinak po tom, co mi udělal ventily a přetěsnil motor tak pod autem ani kapka, dokonce ani na víčku už nanecházím sraženou vodu a starty bezproblémové. Myslíte že stačí vyměnit jen kroužky nebo bude nutný výbrus válců jak u fichtla? Jedná se o dva roky...
Kdysi jsme se o téhle věci bavili s mým mekánikem a říkal, že samotná výměna kroužků je k ničemu, často to po ní dokonce bývá ještě horší...
W124 E320 R6 Coupé 1994