Dobrý den,
V servise jsem byl již dvakrát a k ničemu to nevedlo. Do servisu se chystám opět tento týden, poté budu nárokovat odstoupení od smlouvy z důvodu výrobní vady. Auto není bezpečné pro provoz.
Tento problém se vyskytuje prakticky u všech vozů s motorem 1.4T, 92 i 110 Kw - dle diskuzních fór v ČR,UK,DE.
Zkoušel jsem i zmíněný kvalitní benzín, beze změny.
S pozdravem
Jirčík
---------- Původní zpráva ----------
Od: Opel Info <opel@teleperformance.cz>
Datum: 4. 10. 2016 11:46:40
Předmět: .RE: Technický problém Opel Astra K 1.4T 92kW
Dobrý den, pane Jirčíku,
na základě prověření u technického oddělení společnosti Opel můžeme konstatovat, že aktuálně neevidujeme výskyt Vámi popisovaného problému.
Rádi bychom Vás proto požádali o kontaktování autorizovaného servisu Opel, který může na předmětném vozidle provést diagnostiku a prověřit tak stav daného vozidla.
Pokud se nezjistí příčina Vámi popisovaného jevu, pak doporučujeme vyjet stávající palivo a natankovat alespoň jednu plnou nádrž Prémiového aditivovaného vysokooktanového paliva (98 nebo 100 Oktanů), neboť takový stav by mohl být způsoben kontaminací palivového systému.
Děkujeme
S pozdravem a přáním hezkého dne
Lukáš Sůra
Zákaznická linka spol. Opel
Email: info@opel.cz
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
- Reklama
Re: trhnutie pri akceleracii
Kdyz jsem se na zakaznicke lince ptal, proc neterym motorum 1.4T u Jcka odchazeji pistni krouzky a nekdy od 2013 davaji jine, tak mi napsali, ze zadny podobny problem neeviduji a pod mam problem, mam se obratit na svuj servis. Stejna odpoved jako tobe. Z UK customer supportu uz prisla konkretnejsi odpoved, problem se vyskytuje na 4tem valci a pri mam menit olej, jak je predepsano, coz samozrejme dnes kazdy dela a stejne se mu motor rozbije dokonce i v zaruce. Proc zacali montovat krouzky jine, kdyz puvodni nemaji problem? Proste zatloukat, zatloukat a nic nepriznat jinak by vsichni chteli motor novy nebo vratit penize.
Je třeba být důsledný a nenechat si to líbit..
Čekám, že mi zase tak za 2 týdny odpoví nějaký nesmysl
Čekám, že mi zase tak za 2 týdny odpoví nějaký nesmysl
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Tak mi také z Opelu odpověděli, a příjde mi to teda úplně stejné jako ve výše uvedeném případě.....hele, nedáme to do A DOST! ? Když napíší stejný e-mail že o tom neslyšeli několika lidem mi příjde dost mimo....
Dobrý den, pane XXX,
na základě prověření u technického oddělení společnosti Opel můžeme konstatovat, že aktuálně neevidujeme výskyt Vámi popisovaného problému.
Rádi bychom Vás proto požádali o kontaktování autorizovaného servisu Opel, který může na předmětném vozidle provést diagnostiku a prověřit tak stav daného vozidla.
Pokud se nezjistí příčina Vámi popisovaného jevu, pak doporučujeme vyjet stávající palivo a natankovat alespoň jednu plnou nádrž Prémiového aditivovaného vysokooktanového paliva (98 nebo 100 Oktanů), neboť takový stav by mohl být způsoben kontaminací palivového systému.
Děkujeme
Lukáš Sůra
Dobrý den, pane XXX,
Děkujeme
Lukáš Sůra
Opel Astra K Innovation 1,4 Turbo, 110kW/150k, Flip Chip metalíza
Šroubek - no ale on neklame. On nemoze urcite oficialne priznat nic co centrala nema evidovane ako problem, a toto tam zatial ocividne nieje. To ze priamo CZ zastupeniu tento mail poslalo viac ludi to nepopiera a keby si sa s tymto clovekom stretol osobne mozno by bez problemov povedal ze o tom vie, rovnako ako to povedal aj dany mechanik. Ale spravit s tym nevedia nic, nemozu to ani oficialne priznat. Mne to dava uplny zmysel.
Jsem zvědavý, jaký by ti dávalo zmysel, kdybys vlastnil Astru K - 92 nebo 110kW....
Mě už nedává nic zmysel, kor když mi zpočátku nefungoval palubní počítač, pak ten motor blbne, a tedka mi ještě nefunguje klimatizace, protože odešla nějaká cívka, a ta cívka se nedá dle opelu vyměnit samotná, ale musí se vyměnit celý kompresor (dle informací servisu je nový za 35tis (1200eur)) a ještě není k dispozici jako náhradní díl, tak čekám jak ko.ot už dva týdny, a zatím stále nic.....sháněj nějaký z výrobní linky...
Mě už nedává nic zmysel, kor když mi zpočátku nefungoval palubní počítač, pak ten motor blbne, a tedka mi ještě nefunguje klimatizace, protože odešla nějaká cívka, a ta cívka se nedá dle opelu vyměnit samotná, ale musí se vyměnit celý kompresor (dle informací servisu je nový za 35tis (1200eur)) a ještě není k dispozici jako náhradní díl, tak čekám jak ko.ot už dva týdny, a zatím stále nic.....sháněj nějaký z výrobní linky...
Opel Astra K Innovation 1,4 Turbo, 110kW/150k, Flip Chip metalíza
mně hlavně nedává zmysel si podruhý koupit Opel
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
- yggdrasilsk
Dnes mi to pri predbiehani tak nechutne trhlo a kovovy zvuk od motora, ze moj pohar trpezlivosti sa naplnil. Pravne sa poradim.
VW Golf 6 Variant 1.6 TDi
Opel Astra-K ST Inovation 1.4T už doma
Opel Astra-K ST Inovation 1.4T už doma
to samý co u mě.
já dnes předal auto do servisu s následujícími vadami:
trhání při akceleraci
drnčivý zvuk od výfuku
špatné slícování u světel/kapoty
špatně přidělaná přední spz - aktivuje park. senzory
studený motor cuká
v interiéru všude možně drnčí
+sem zapomněl přední ostřikovače na levé straně stříkej dolu, ještě v pondělím zavolám
já dnes předal auto do servisu s následujícími vadami:
trhání při akceleraci
drnčivý zvuk od výfuku
špatné slícování u světel/kapoty
špatně přidělaná přední spz - aktivuje park. senzory
studený motor cuká
v interiéru všude možně drnčí
+sem zapomněl přední ostřikovače na levé straně stříkej dolu, ještě v pondělím zavolám
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
kamosovi tiez riesili tie senz. ale tvrdili ze to je zly soft a nie spz nakoniec sa to vobec nedoriesilo, som zvedavy ci to u vas vyriesia - tipujem ze nie . drzim palce nech radsej vratia peniaze a auto si nechaju
opel astra k inovation 150k