Servo
Moderátor: Moderátoři
Servo
Zdravím chci se zeptat kde má Meriva nadobku na servo koukal jsem tam a nic nenašel.A ještě se mi parkrát stalo tet v zimě když auto stojí třeba přez noc venku v -15 C a nastartuji a rosvítí se mi kontrolka serva a volant jde těžko.Vypnu motor a po chvilce znovu nastartuji a servo zase jde kontrolka zhasne.Čím by to mohlo bejt myslel jsem že je málo oleje ale nadobku jsem nikde nenašel že bych tam dolil.Děkuji za odpovědi.
- Reklama
Re: Servo
Nenapsal jsi, kterou verzi Merivy mas, ale pokud je to Acko, tak tipuji, ze mas elektro-mechanicke servo primo na sloupku rizeni (EPAS).
A pokud mas slabsi baterku a palubni napeti spadne po startu pod určitou hranici (mam dojem 11V), tak servo prestane fungovat. Po nastartovani alternator zacne dobijet baterku a palubni napeti se vrati nad limit a vse zase zacne fungovat. Nadobku nehledej....
OnMi
A pokud mas slabsi baterku a palubni napeti spadne po startu pod určitou hranici (mam dojem 11V), tak servo prestane fungovat. Po nastartovani alternator zacne dobijet baterku a palubni napeti se vrati nad limit a vse zase zacne fungovat. Nadobku nehledej....
OnMi
Škoda Enyaq Sportline iV 80 MY2023
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
ex Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
ex Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
Díky mám A 1,7 cdti ,myslíš že je baterka ko?Ale normalně to točí.OnMi píše:Nenapsal jsi, kterou verzi Merivy mas, ale pokud je to Acko, tak tipuji, ze mas elektro-mechanicke servo primo na sloupku rizeni (EPAS).
OnMi
Baterka nemusí být nutně k.o. pro potřebu nastartování může stačit, horší je když při nízkých otačákách motoru (typicky volnoběh) je zapnuto moc el. zařízení a prudce zatočíte s volantem. To pak může vyskočit posilovač a tím se rozsvítí kontrolka EPS. Všeobecně u aut s elektro-posilovačem je lepší udržovat dobrý stav alternátoru a mít baterku s vyšší kapacitou. Ja mám ve svojí merivě (a) 74ah a v zimě mi vypadl posilovač zatím jen jednou.