Asistent rozjezdu do kopce
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Re: Asistent rozjezdu do kopce
Zase o Astry má Hill-assist lepší funkci, když stojí "čumák" auta z kopce dolů. Po zařazení zpátečky ti auto nepopojede dopředu a drží. Faktem je, že veškeré funkce fungují až od "nějakého" sklonu.
Ale, na druhou stranu by bylo zbytečné, zapínat assistent na rovině a nebo opravdu v malém stoupání/klesání. Prostě v prudším kopci funguje Hill-assist dobře.
Ale, na druhou stranu by bylo zbytečné, zapínat assistent na rovině a nebo opravdu v malém stoupání/klesání. Prostě v prudším kopci funguje Hill-assist dobře.
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
Antara 2.2
Omega 2.0
- Reklama
Co jsem měl možnost pozorovat tak to funguje vždy v prudkém kopci a pěkně auto drží, než si tam zařídím a pustím spojku. V malých kopečcích to nefunguje a popojíždí. Tlak na pedál nemá žádný vliv. A například VW těm to funguje furt i v menším kopečku. Osobně se mi nastavení Opelu líbí, protože v menších kopcích, kdy auto se vzad rozjíždí pomaličku to nepotřebuji a někdy naopak když se otáčím, tak se mi hodí, že to couvá samo a nemusím tam šaškovat s uvolněním hillholderu. Je to o zvyku...
Astra K ST - 1.4T - 92kW - innovation - barva GAZ - MY2017
-
Jojo asistent rozjezdu do kopce funguje až od určitého sklonu kopce. Všiml jsem si ale že když stojím i v menším kopci a prudce šlápnu na brzdový pedál asistent rozjezdu do kopce se hned aktivuje . Tak nevím
jak je to vymyšleno
jak je to vymyšleno
Ja mám zase pocit že to funguje funguje len keď mám zaradenú rýchlosť..
Minule som to skúšal na jednom kopci.. Držal som spojku a brzdu stlačenú. Pustil som brzdu (spojku stále držal) a rýchlo som chcel zaradiť jednotku a auto sa trochu pohlo dozadu kým sok pridal plyn.
Potom som skúsil držať spojku a brzdu stlačenú a v rámci toho som zaradil jednotku.. Potom som pustil brzdu a kým som stlačil plyn tak auto pekne držalo a nepohlo sa dozadu..
No budem to ešte testovať. Mám pocit že napríklad na VW to funguje aj keď nemám zaradenú rýchlosť
Minule som to skúšal na jednom kopci.. Držal som spojku a brzdu stlačenú. Pustil som brzdu (spojku stále držal) a rýchlo som chcel zaradiť jednotku a auto sa trochu pohlo dozadu kým sok pridal plyn.
Potom som skúsil držať spojku a brzdu stlačenú a v rámci toho som zaradil jednotku.. Potom som pustil brzdu a kým som stlačil plyn tak auto pekne držalo a nepohlo sa dozadu..
No budem to ešte testovať. Mám pocit že napríklad na VW to funguje aj keď nemám zaradenú rýchlosť
Opel Astra K ST, 1,4T 110 kW, MY17
Jj určitě jen při zařazený rychlosti.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Je to tak. Zařazena rychlost určuje kam bude assistant držet. Jestli dopředu a nebo dozadu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Antara 2.2
Omega 2.0
Antara 2.2
Omega 2.0
V tom případě mám úplně jiné auto - stačí dostatečně skloněný kopec a vyšláplá spojka, po uvolnění brzdy auto stojí i s neutrálem. Stejně se chová i manželky Kia Rio, jen vyžaduje větší sklon.
Astra K 1,4T 92kW Innovation 05/2016
Auto stoji v prudsom kopci v akomkolvek stave,sila stlacenia brzdoveho pedalu,zaradena rychlost,stlacena spojka nemaju vplyv. Dnes odskusane.
Opel astra K innovation 1,6 100kw/136k
r.v 3/2016
r.v 3/2016
Chceš říct, ze když stojíš čumákem z kopce dolu a zaradiš jedničku, tak ti auto po puštění brzdy stojí?
Antara 2.2
Omega 2.0
Antara 2.2
Omega 2.0
zařazená rychlost bez spojky
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2016 Astra 1.4T 92KW