Palubní počítač

Informace ohledně aktualizace navigace, multimedií a elektroniky

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

RadPet

Re: Palubní počítač

Příspěvek od RadPet »

Jsem čerstvý čekatel, ale zajímalo by mě zobrazování nastavené rychlosti tempomatu. Dle uvedené citace to umí pouze vyšší řada displeje (barevná), ale prodejce mi při objednávání auta říkal, že nastavená rychlost se na chvíli zobrazí a až pak zmizí. Může mi někdo s výbavou Enjoy u Astry K toto potvrdit nebo to byla dezinformace?
morgoth píše:Uz se to tu nekde myslim probiralo:
  • U cernobileho displeje jsou jine tlacitka na volantu, palubni pocitac se ovlada na pacce blinkru (u barevneho tlacitky na volantu)
  • Barevny displej umoznuje oproti cernobilemu menit nastaveni vozidla, zobrazovat pokyny z navigace (ne z Android auto) a ovladat parkovaciho asistenta. U cernobileho se to resi na obrazovce Intellilinku
  • Co se tyce zobrazovanych informaci, tak jsou na tom pratkicky stejne. Barevny displej akorat umi navic zobrazit aktualne nastavenou rychlost tempomatu (u cernobileho je jen led kontrolka v otackomeru)
Co se tyce znacek, tak ty se u cernobileho zobrazuji v levem dolnim rohu (da se nastavit, ze po precteni se na chvili zobrazi pres cely displej), na vzdalenost je potreba prepnout na samostatnou obrazovku, kde to ukazuje odstup od vozidla vpredu v sekundach (varovani pred kolizi se zobrazi take pres cely displej).

Co je docela hloupe, tak ani u jednoho typu displeje nejsou zobrazeny napr. hodiny nebo venkovni teplota. Pro ilustraci jsem pridal fotky jak vypada cernobily displej (mel jsem to nastavene na anglictinu, vsechno lze samozrejme nastavit na cestinu) - http://imgur.com/a/t7iS1
ASTRA K ST Enjoy B 1.4 XE MY18, Olympic White, 74 kW + Komfortní sada 2
Reklama

morgoth

Příspěvek od morgoth »

RadPet píše:Jsem čerstvý čekatel, ale zajímalo by mě zobrazování nastavené rychlosti tempomatu. Dle uvedené citace to umí pouze vyšší řada displeje (barevná), ale prodejce mi při objednávání auta říkal, že nastavená rychlost se na chvíli zobrazí a až pak zmizí. Může mi někdo s výbavou Enjoy u Astry K toto potvrdit nebo to byla dezinformace?
Je to tak, že při nastavení rychlosti tempomatu celý displej na chvíli překryje hláška o nastavené rychlosti ale pokud jí zrovna neměníš, tak tu nastavenou rychlost nikde nevyčteš. Což je podle mě naprostá debilita, zvlášt když nastavená rychlost omezovače (kterej snad nikdo nepoužívá) se zobrazuje permanentně místo těch horních záložek. Řekl bych, že Astra má z hlediska použitelnosti jeden z nejhorších palubních počítačů co jsem viděl.
Astra K HB 1,4T 110kW, Innovation, 02/2016
RadPet

Příspěvek od RadPet »

A že by to v MY18 mohlo být jinak je asi dost nepravděpodobné, co?
ASTRA K ST Enjoy B 1.4 XE MY18, Olympic White, 74 kW + Komfortní sada 2
XMira

Příspěvek od XMira »

MY18 to má pořád stejně...
XCEED GTline 1.5T-GDI DCT MY2023
prodáno: ASTRA 1.4 110kW AT MY2018
palecNR

Příspěvek od palecNR »

Naco je vam stále zobrazovanie nastavenia tempomatu,ked sa staci pozriet na rychlomer a vidite. Naco hladate na aute zbytocne hluposti ako vadu,palubny pocitac ukazuje to co ma a ci je ciernobiely,alebo farebny ma nezaujima a po pravde mi ani tie farby nechybaju.
Opel astra K innovation 1,6 100kw/136k
r.v 3/2016
picco

Příspěvek od picco »

Nastavis PP na zobrazovanie rychlosti a vidis ju vkuse (ked chces digitalne zobrazenie rychlosti).
Astra K MY18 1.4i 101PS Enjoy + Komfortná sada 2 + rezerva
djdominoSVK

Příspěvek od djdominoSVK »

//EDIT: sorry neprecital som si ze riesite ciernobiely palubny pocitac.. (ja mám farebný)

Neviem ako Vam, ale u mna vidim nastavenu rychlost tempomatu pernamentne na dolnej liste palubneho pocitaca.

Ak je tempomat aktivny ikona svieti na zeleno a hned veda nej je nastavena rychlost a ak nieje aktivny tak ta to svieti na bielo, taktiez s poslednou nastavenou rychlostou.

Rovnako je to uvedene aj v navode:
Přílohy
Screenshot_20180305-074733.png
Naposledy upravil(a) djdominoSVK dne 05 bře 2018, 12:18, celkem upraveno 1 x.
bambini42

Příspěvek od bambini42 »

Nevíte jak najet do tohohle menu???
https://www.youtube.com/watch?v=Y9IDS1fzJwU
majusenko

Příspěvek od majusenko »

Neviem presne, čo z toho menu je, alebo nie je k dispozícii, pretože po taliansky neviem. Ale už sa to tu preberalo viackrát, je to zrejme nejaký bug v palubnom počítači. Predpoklad je, že je to podobné menu, ako má nová Insignia, ktorá dokáže zobrazovať teplotu oleja, aj napätie batérie. A s tým súviacie ďalšie prkotiny. Zobrazovanie v Astre ale nefunguje (nie je tam hodnota iba "--.--"), pretože Astra tieto čidlá nemá. Trošku škoda na teplotu oleja, ale čo už. Astra nemá dokonca ani čidlo na množstvo kvapaliny v ostrekovačoch.

A ako sa tam dostať? Nikto nevie, resp. som nečítal, že by niekto vedel. Proste sa to objaví a zase to zmizne. Nemá to ale žiadny prínosť vzhľadom na vyššie popísané.
Opel Astra K ST AT6, 147kW Innovation
(ex) Opel Insignia 2011, Cosmo
Opel Astra G 2009

https://www.spritmonitor.de/en/detail/898962.html
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Autorádia + navigace + elektronika“