UPDATE RÁDIA
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Re: UPDATE RÁDIA
Mě to občas dělala navigace přes Android Auto (waze i google mapy), že se při hlasových pokynech snížila hlasitost rádia a už se nevrátila zpět. Při dalších pokynech se to ale obvykle vrátilo zpátky.
Astra K HB 1,4T 110kW, Innovation, 02/2016
- Reklama
to bude asi aj moj pripad ale uz par dni sa to nechce vratit spat
Astra K 1.0T 77kw Innovation
Granite Grey
Granite Grey
Takže dnes sa mi stalo to isté. Hlasitosť veľmi výrazne zoslabla, navi som nepoužíval v poslednej dobe, pravidelne počúvam Spotify a telefón mám spárovaný cez Bluetooth aj cez kábel, telefonovať je už nemožné, takmer vobec nie je počuť zvonenie a ani samotný hovor. Má s týtmo problémom niekto už skúsenosť?
Pomohlo preinštalovanie softu v servise?
Pomohlo preinštalovanie softu v servise?
Opel Astra K 1,4T Innovation 92kW, MY 17,5
Astra K ST - 1.4T - 92kW - innovation - barva GAZ - MY2017
Zdravím, mám dotaz na ty, co prošli aktualizací sw rádia:
Jak lze ověřit, že aktualizaci v servisu udělali - lze někde najít číslo verze?
Mám Intellilink 4.0 a asi tak 1x za týden se vypne zvuk rádia. Rádio reaguje na přepínání předvoleb, manuální ladění, změnu zdroje atd., jen prostě "nezvučí". Ostatní systémové zvuky auta jdou (park. senzory samozřejmě řvou). Nezabere ani vypnutí zapalování, i když jsem asi neměl trpělivost čekat několik minut. Ale co zabere vždy a okamžitě - přepnutí audiozdroje na vlnový rozsah dlouhých vln LW. Pak to zase běhá.
V servisu si to napsali na příští týden, kdy mám garančku po 2 letech, ale tvářili se nevstřícně, že asi nový sw není a tak. Proto bych si to rád ohlídal.
Navíc mi končí 2 letá záruka. Ale asi půjdu do FlexCar na 5 let.
Nedokážu jednoznačně identifikovat číslo verze sw rádia, našel jsem jen toto, na stránce 2/209 LGPL 2.0/2.1:
Díky za info.
Jak lze ověřit, že aktualizaci v servisu udělali - lze někde najít číslo verze?
Mám Intellilink 4.0 a asi tak 1x za týden se vypne zvuk rádia. Rádio reaguje na přepínání předvoleb, manuální ladění, změnu zdroje atd., jen prostě "nezvučí". Ostatní systémové zvuky auta jdou (park. senzory samozřejmě řvou). Nezabere ani vypnutí zapalování, i když jsem asi neměl trpělivost čekat několik minut. Ale co zabere vždy a okamžitě - přepnutí audiozdroje na vlnový rozsah dlouhých vln LW. Pak to zase běhá.
V servisu si to napsali na příští týden, kdy mám garančku po 2 letech, ale tvářili se nevstřícně, že asi nový sw není a tak. Proto bych si to rád ohlídal.
Navíc mi končí 2 letá záruka. Ale asi půjdu do FlexCar na 5 let.
Nedokážu jednoznačně identifikovat číslo verze sw rádia, našel jsem jen toto, na stránce 2/209 LGPL 2.0/2.1:
Díky za info.
Astra K 1,4T 92kW Innovation 05/2016
Verze SW je vidět ve skrytém menu - https://www.opel-forum.cz/viewtopic.php ... 3&start=20
Jinak já mám stejné problémy, snažil jsem se je v servisu dokopat k aktualizaci 2 roky, ale neúspěšně. Pořád tvrdili že žádný update není.
Jinak já mám stejné problémy, snažil jsem se je v servisu dokopat k aktualizaci 2 roky, ale neúspěšně. Pořád tvrdili že žádný update není.
Astra K HB 1,4T 110kW, Innovation, 02/2016
díky za připomenutí, paměť už neslouží
ještě že tam mám i svůj vlastní příspěvek
S tím servisem to teď vypadá trošku nadějně. Tvrdili mi, že aby zjistili novou verzi, musí auto připojit on-line do systému Opel a teprve potom uvidí, zda jim systém nabídne novější verzi.
Jinak právě dnes ráno mi rádio nehrálo, tak jsem na to nešahal a po práci se stavím v servisu ukázat závadu živě. Snad to nezačne hrát, oni se ti servisáci vždycky tváří, že něco podobného ještě nikdy neřešili.
ještě že tam mám i svůj vlastní příspěvek
S tím servisem to teď vypadá trošku nadějně. Tvrdili mi, že aby zjistili novou verzi, musí auto připojit on-line do systému Opel a teprve potom uvidí, zda jim systém nabídne novější verzi.
Jinak právě dnes ráno mi rádio nehrálo, tak jsem na to nešahal a po práci se stavím v servisu ukázat závadu živě. Snad to nezačne hrát, oni se ti servisáci vždycky tváří, že něco podobného ještě nikdy neřešili.
-
Ja reklamujem restarty radia, raz sa mi zasekol obraz senzorov pocas jazdy, niekedy samovolne vypnutie a zapnutie BT. Ked som bol v polovici mesiaca tak mi tam vraj dali novy sw...., uz mam dohodnutu dalsiu reklamaciu na to.
Mě se taky občas restartuje rádio; mám Intellink 4.0, nemám AUX, a naprostou většinu času jedu s Apple Carplay. Zatím mi to dělá pouze a jedině (avšak ne pokaždý!) při zpomalování a podřazování 3>2. Vždycky se to lehce ztlumí, pak se mi jakoby "vypne" Carplay, přepne na rádio - a šlus. Všiml jsem si, že mi to pak na tu chvíli, než se to zapne, přestane ten telefon i dobíjet (takže to vyřadí z provozu asi i to usb, nebo je to nějak propojený; fakt netuším) Je to taková kravinka; upřímně si říkám, jestli si nepočkat ještě pár měsíců a nechat je to zkusit vyřešit třeba při výměně oleje nebo tak, protože jak to tu tak pročítám, tak žádnej zázračnej update, kterej by veškerý tyhle problémy odstranil, ještě nevyvinuli..
Opel Astra K 2017 Inno, pastel white
1.4T 110Kw, 29k+ km
1.4T 110Kw, 29k+ km
Tak sw rádia nahrán - původní byl 07/2015, nyní 06 nebo 07/2017.
Ale servisu se to povedlo až na 3. pokus.
1. pokus byl (měl být) při svolávačce na sw motoru: neudělali nic, že neví, jestli nový sw existuje, že by se museli připopjit k systému Opel a že se za to platí ...?? Přitom auto v záruce!
2. pokus o 2 týdny později byl při 2letý garančce: Provedli jsme reset do továrního nastavení. Super, povídám technikovi, to jsem dělal 2x už dávno.
3. pokus o další 2 týdny později: Hurá, zvládli to.
Zajímavost: před změnou sw systém zobrazuje "HW Product Date: 16.02.2016", po aktualizaci 01.01.2014. Zřejmě němečtí soudruzi už zvládají měnit přes internet i železo.
Ale servisu se to povedlo až na 3. pokus.
1. pokus byl (měl být) při svolávačce na sw motoru: neudělali nic, že neví, jestli nový sw existuje, že by se museli připopjit k systému Opel a že se za to platí ...?? Přitom auto v záruce!
2. pokus o 2 týdny později byl při 2letý garančce: Provedli jsme reset do továrního nastavení. Super, povídám technikovi, to jsem dělal 2x už dávno.
3. pokus o další 2 týdny později: Hurá, zvládli to.
Zajímavost: před změnou sw systém zobrazuje "HW Product Date: 16.02.2016", po aktualizaci 01.01.2014. Zřejmě němečtí soudruzi už zvládají měnit přes internet i železo.