Nouzový režim 1.4 16V Z14XE (rok 2004)
Moderátor: Moderátoři
Re: Nouzový režim 1.4 16V Z14XE (rok 2004)
Tak ECU je vodotěsné. Do ponoru asi nebude ale na ostřik vodou je stavěné. Sám jsem to praktikovat. Mě zase ECU blblo za studena, když bylo méně jak 5 stupňů. Jsem to takhle měsíc dělal, než jsem si zařídil abych mohl dát ECU na 2 týdny do opravy. Ráno přišel polil teplou vodou a jel jsem.
Opel Astra H Z14XEP + LPG
Opel Astra H Z16XEP + LPG
ex Opel Corsa B X10XE + LPG
ex Opel Zafira A X16XE + LPG
ex Škoda Felicia 1.3MPi + LPG
ex Seat Ibiza 1.4 MPi
ex Peugeot 207 1.4
ex Kia Picanto 1.0
ex Škoda 120 LS
Opel Astra H Z16XEP + LPG
ex Opel Corsa B X10XE + LPG
ex Opel Zafira A X16XE + LPG
ex Škoda Felicia 1.3MPi + LPG
ex Seat Ibiza 1.4 MPi
ex Peugeot 207 1.4
ex Kia Picanto 1.0
ex Škoda 120 LS
- Reklama
Může být a možná podle typu vozu a umístění ECU v motorovém prostoru. Já jen že na oplích klubech jsem občas (pravda, tak jedním uchem) registroval informace, že do motorového prostoru (pod torpedem) zatékalo a řídící jednotce tam umístěné to nedělalo dobrotu. Anebo si to pletu...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Zaráží mě nesmyslné chybové kódy, které nejsou uloženy v datech vozidla a proto se domnívám, že by bylo nejlépe zkusit diagnostiku přímo pro Opel např. Op-com. Zkusit nějakého kolegu v okolí s diagnostikou https://www.astra-g.cz/forum/download/f ... &mode=view, nebo koupit vlastní. Příklad https://www.cenynabodumrazu.cz/autodopl ... a-vozidla/Jiří Kysela píše: ↑13 dub 2023, 17:09Tak výměna MAP senzoru a snímače teploty nasávaného vzduchu nepomohla. Koupil jsem oba nové a stejně při stání na volnoběh se motor zaklepe, na mžik spadnou otáčky k 500, rozsvítí se grilované kuře a motor spadne do nouzáku. Zároveň se na diagnostice objeví opět chyba P0100 odkazující na váhu vzduchu. Diagnostika je obyčejná z Alzy (nesuďte mě ) Sixtol SX1. Nicméně dnes po výměně zmíněných senzorů se mi na ní navíc za jízdy načetla chyba P0003 - Fuel Regulator Control Circuit Low a objevovala se i po smazání. Máte prosím radu, kde hledat dále, aby se problémy z úvodu tohoto vlákna podařilo vyřešit? Díky!