Kovové praskání při chladnutí motoru 1.4T 92KW
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Kovové praskání při chladnutí motoru 1.4T 92KW
Ahoj,
nedávno jsem koupil Astru ST 2017 1.4T 92KW při jízdě je vše vpoho necvaká při zrychlení teplota je dle palubky na 90 při dojezdu a vystoupení z auta to dost nahlas při chladnutí cvaká. Při hledání zdroje to vypadá na plech který je těsně u motoru mezi motorem a chladičem. Neřešil jste to někdo?
nedávno jsem koupil Astru ST 2017 1.4T 92KW při jízdě je vše vpoho necvaká při zrychlení teplota je dle palubky na 90 při dojezdu a vystoupení z auta to dost nahlas při chladnutí cvaká. Při hledání zdroje to vypadá na plech který je těsně u motoru mezi motorem a chladičem. Neřešil jste to někdo?
- Reklama
Re: Kovové praskání při chladnutí motoru 1.4T 92KW
To je prece normalni
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Je to slyšet na 10-15 metrů je to opravdu hlasité
třeba octávka 1.5T 110kW sice řve uvnitř ale pukání nedělá.
Pravděpodobně to budou výfukové svody, při chladnutí se "smršťují" jiným tempem než hlava motoru ke které jsou přišroubované, takže vzniká pnutí, které se uvolní a uslyšíš lupnutí.
Astra K ST, 2018, 1.6T AT
EX Astra H, 2009, 1.6 Easytronic
EX Astra H, 2009, 1.6 Easytronic
Máš pravdu opravdu ten zvuk jde od svodů dá se s tím něco dělat nebo je to prostě vlastnost ?westler píše:Pravděpodobně to budou výfukové svody, při chladnutí se "smršťují" jiným tempem než hlava motoru ke které jsou přišroubované, takže vzniká pnutí, které se uvolní a uslyšíš lupnutí.
Je to vlastnosť Astry K.
aspoň odplaší kuny a myši keby ti chceli žrať káble
aspoň odplaší kuny a myši keby ti chceli žrať káble
Když ten motor hezky protáhneš, tak lítá jako raketa, tak se pak nediv, že při chládnutí lupe ten rozžhavený kov. )
Dela to i 1.6T. Kdyz tomu nalozim, tak pred vypnutim necham motor aspon minutu, dve odpocinout na volnobeh, nez ho chcipnu. Pak to lupe zasadne mene
MY17.5 ST 1.6T Innovation + goodies
Tahla Astra je moje první auto, které o sobě dává takto vědět. Několikrát mne na podivné zvuky vycházející z mého auta upozornili kolegové v práci, kteří parkovali vedle mne
Astra K ST 1.4T 110kW Enjoy, 16" + další vychytávky.