Chcípání u vectry GTS
Moderátor: Moderátoři
Re: Chcípání u vectry GTS
Takže záměr-koupím si diagnostiku a můžou všichni automechanický trotlové jít do háje se asi nevydařil.
Co skutečné hodnoty?Teplota ,doba otevřeni vstřiků,délka jiskry při startu,jak vypadají křivky při startu.Souhlasí vše s požadovanými hodnotami?Vykazuje to na analyzátoru nespálené palivo?Nebo to vykazuje naopak příliš malo paliva?
Kratičké starty-neúspěšné,mohou mít za následek zcela zanesené svíčky a pak nejsou schopné zapálit směs.Je potřeba opravdu zodpovědně krok po kroku a závada se určo najde.
Pozor,hlavně taky zkontroluj přesné nastavení rozvodů-občas se stane,že o zoubek nebo dva přeskočí a motor se pak začne chovat prapodivně.
Co skutečné hodnoty?Teplota ,doba otevřeni vstřiků,délka jiskry při startu,jak vypadají křivky při startu.Souhlasí vše s požadovanými hodnotami?Vykazuje to na analyzátoru nespálené palivo?Nebo to vykazuje naopak příliš malo paliva?
Kratičké starty-neúspěšné,mohou mít za následek zcela zanesené svíčky a pak nejsou schopné zapálit směs.Je potřeba opravdu zodpovědně krok po kroku a závada se určo najde.
Pozor,hlavně taky zkontroluj přesné nastavení rozvodů-občas se stane,že o zoubek nebo dva přeskočí a motor se pak začne chovat prapodivně.
- Reklama
Diagnostiku jsem si sice koupil ale auto je jak jsem psal už tři měsíce v servisu a já nevím co všechno kontrolovali,řekli že už si nevědi rady. Koukal jsem ale že máte firmu,takže co kdyby jsme se dohohodli a koukl se mi prosím na to????
No samozřejmě.
S povolením majitele sem dávám videa s tím,jak se dají taky "udělat" rozvody.
Jsou prý 20tis po výměně.
http://dennyd.rajce.idnes.cz/Vectra_GTS_rozvody./
Jsou prý 20tis po výměně.
http://dennyd.rajce.idnes.cz/Vectra_GTS_rozvody./
Naposledy upravil(a) denny dne 15 led 2013, 09:41, celkem upraveno 1 x.
odkaz bohužel nějak nefunguje
Odkaz funguje, po otevření klikni ještě znova na Vectra GTS rozvody...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Snad už to funguje.
jj už to funguje.
Předchozí majitel mi tvrdil že rozvody dělali těsně než mi to prodával a to jsem se ho ptal snad pětkrát a že je mi to jedno že je klidně nechám vyměnit. Buď je sráč a lhal nebo je nechal měnit nějakýmu lojzovi kterej tomu nerozuměl.
Vždycky jsme myslel že když rozvody přeskočej o pár zoubků že se to podepíše na výkonu nebo že vylágruju celej motor,asi jsem měl štěstí
Jsem rád že je to teď u profíků který tomu rozumí
Předchozí majitel mi tvrdil že rozvody dělali těsně než mi to prodával a to jsem se ho ptal snad pětkrát a že je mi to jedno že je klidně nechám vyměnit. Buď je sráč a lhal nebo je nechal měnit nějakýmu lojzovi kterej tomu nerozuměl.
Vždycky jsme myslel že když rozvody přeskočej o pár zoubků že se to podepíše na výkonu nebo že vylágruju celej motor,asi jsem měl štěstí
Jsem rád že je to teď u profíků který tomu rozumí
jj, pro člověka, který tomu rozumí anebo to už několikrát (úspěšně) dělal, nejsou rozvody na V6 zas takový kardinální problém. Taky proto jsem si radši zajel ke klukovi, kterýho znám a o němž vím, že jich má nejmíň třicet zdárně za sebou. Je mu sice "jen" šestadvacet, takže by mohl být mým synem, ale je pečlivej, skromnej a ochotnej, má-li čas. Trvalo mu to cca dvě hodiny včetně nový pumpy a tím pádem výměny chladící kapaliny, příjemně jsme u toho pokecali, pak jsem mu zaplatil a odjel a byli jsme spokojení. Oba. Zaplaťpánbu za takový kamoše...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Nezáleží na věku ,záleží trochu na pečlivosti,ale u tohoto motoru je potřeba nastavovací prvky a nastavit motor na ně.Ty výřezy na zadním krytu jsou
jen informativní.Je nutno to doladit dle značek na tom hliníkovém měrném prvku a to nejdřív vačky 3 a 4 a pak vačky 1a2 a pak doladit autom. napínací kladku.Foto opět k dispozici v odkazu.
http://dennyd.rajce.idnes.cz/Z32SE/
jen informativní.Je nutno to doladit dle značek na tom hliníkovém měrném prvku a to nejdřív vačky 3 a 4 a pak vačky 1a2 a pak doladit autom. napínací kladku.Foto opět k dispozici v odkazu.
http://dennyd.rajce.idnes.cz/Z32SE/