Som novacikom na tomto fore i vo Vectre C a uvital by som radu od "vetrom oslahanch" skusenych Vectrakov.
Mam Vectru kombi C 1.9 CDTI 110kW, 6/2005, dovoz z D (byvale firemne auto, hodne seriozny predajca). Skusobna jazda a cesta domov bez problemov, po 2 dnoch a najazdeni cca 500 km kratka cesta cca 17 km v zime asi -7 ´C. Po znovunastartovani a pocas jazdy zacala svietit kontrolka "SERVISNY KLUC S AUTOM" (podla manualu sa jedna o elektroniku motora, elektroniku prevodovky, alebo palivovy filter). Po vypnuti a restartovani tato kontrolka zmizla, ale objavila sa dalsia - kontrolka poruchy vyfukoveho systemu alebo riadenia emisii, ktora svietila takmer cely den pocas jazdenia. Po natankovani kontrolka zmizla a ako na potvoru sa od vtedy zobrazuje znova "kontrolka s klucom". Po restartovani na chviliu zmizne a po chvili sa objavi znova. Po rozsvieteni jednej alebo druhej autu dojde dych a pracuje tak na 1/4 vykon. Hned prvy den s tymto problemom som zaznamenal slabe, az zanedbatelne "cukanie" aj pocas plynulej jazdy.
Dnes bola Vectra na diagnostike, ktora ohlasila drobne nesulady z minula (konflikt ABS s ESP, a pod..) ale o tejto zavade ani zmienka. Po resetovani protokolu zavad kratka jazda s autom, kontrolka s klucom svieti, znova diagnostika, protokol prazdny....

Podla manualu k autu a logickej analogie ako k tejto zavade doslo by som si tipol vodu v palivovom systemu (aj ked netusim, ako sa tam mohla dostat... z nafty??) Tiez mam podozrenie na nejaky podtlakovy ventil na turboduchadle.
Ak mate niekto podobnu skusenost, podelte sa so mnou, prosim, ako ste toto riesili.
Diky moc za akukolvek radu.